Η Barberry’s έκαψε παλιομοδίτικα ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 32 εκατ. ευρώ

Απούλητα ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,5 εκατ. στερλινών (31,9 εκατ. ευρώ) έριξε στην πυρά την χρονιά που πέρασε η βρετανική εταιρεία μόδας Burberry's για να προστατεύσει την αίγλη της επωνυμίας της.

Απούλητα ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,5 εκατ. στερλινών (31,9 εκατ. ευρώ) έριξε στην πυρά την χρονιά που πέρασε η βρετανική εταιρεία μόδας Burberry’s για να προστατεύσει την αίγλη της επωνυμίας της.
Η Burberry’s καταστρέφει τα προϊόντα που είχε κατασκευάσει παλαιότερες χρονιές και έμειναν στα αζήτητα για να αποφύγει το ενδεχόμενο να κλαπούν ή να πουληθούν κοψοχρονιά.
Η εταιρεία ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ενέργεια που παρήχθη από την καύση των παλιομοδίτικων προϊόντων της δεν πήγε χαμένη αλλά «αιχμαλωτίστηκε». Έτσι η όλη διαδικασία δεν επιβάρυνε το περιβάλλον.
Το οικονομικό έτος 2017-2018 που έληξε στις 31 του περασμένου Μαρτίου η Burberry’s ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 5% στα 413 εκατ. στερλίνες (462 εκατ. ευρώ), συγκριτικά με τα κέρδη της το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος. Ο τζίρος της παρέμεινε σταθερός στα 2,7 δισ. στερλίνες (3 δισ. ευρώ).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.