H ομπρέλα που σε ακολουθεί μόνη της παντού

Οι εφαρμογές των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς. Εταιρείες αλλά και εφευρέτες βρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους εκμετάλλευσης των drones. Η εταιρεία Asahi Power Services παρουσίασε το Free Parasol, ένα drone στο οποίο προσαρμόζεται μια ομπρέλα και ακολουθεί τον κάτοχο της όταν βρέχει ή ακόμη και όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια και θέλει να προστατευτεί από αυτή.

Οι εφαρμογές των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς. Εταιρείες αλλά και εφευρέτες βρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους εκμετάλλευσης των drones. Η τελευταία και ομολογουμένως εξαιρετικά ευφάνταστη έρχεται από την Ιαπωνία. Η εταιρεία Asahi Power Services παρουσίασε το Free Parasol, ένα drone στο οποίο προσαρμόζεται μια ομπρέλα και ακολουθεί τον κάτοχο της όταν βρέχει ή ακόμη και όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια και θέλει να προστατευτεί από αυτή.
Το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία μπορεί να πετά για διάστημα 20 λεπτών προστατεύοντας τον κάτοχο του από την βροχή αλλά η εταιρεία υπόσχεται πώς όταν το drone βγει στην αγορά η αυτονομία του θα έχει ανέβει στα 60 λεπτά.
Το drone διαθέτει μια κάμερα και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να βλέπει και να ακολουθεί τον κάτοχο της στον δρόμο ο οποίος θα μπορεί να κινείται πιο άνετα και θα έχει ελεύθερα τα χέρια του για να μιλάει στο τηλέφωνο ή να κάνει οτιδήποτε άλλο. Το Free Parasol αναμένεται κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019 σε μια τιμή πέριξ των 275 δολαρίων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.