Πολλά τα ανοικτά μέτωπα για το Μέγαρο Μαξίμου

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λόγω των πολλών ανοικτών μετόπων, που καλείται να διαχειριστεί

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λόγω των πολλών ανοικτών μετόπων, που καλείται να διαχειριστεί. Το ζήτημα με τις επενδύσεις και την αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό διαδέχεται ο προβληματισμός για την πορεία των εσόδων, ο οποίος φαίνεται να επιβεβαιώνει την – κόντρα στο Μαξίμου – πρόβλεψη αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ για πρόσθετα μέτρα το 2018.

Κι όλα αυτά ενώ οσονούπω ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση.

Προς τούτο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο και να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνσεις στους υπουργούς του, ενώ στρέφει το ενδιαφέρον του και στην υψηλή ατζέντα και συγκεκριμένα τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία άνοιξε με την ομιλία Μακρόν στην Πνύκα και συνεχίστηκε με αυτή του Γιουνκέρ στο Ευρωκοινοβούλιο. Το θέμα συζητήθηκε άλλωστε εκτενώς στη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας-Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα και τη μόλυνση στο Σαρωνικό, το Μαξίμου εξακολουθεί να καλύπτει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος, ως αρμόδιος υπουργός, δήλωσε μεν ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού, αλλά με… μισή καρδιά. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτσι σε δύσκολη θέση, καθώς πιέζεται από την αντιπολίτευση, αλλά από τη στιγμή που στήριξε εξ αρχής τον υπουργό του δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει άλλη διέξοδο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.