Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών ο Βασίλης Παπαβασιλείου

Με την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών, τιμήθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, για την προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου, αλλά και στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας.

Με την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, το μετάλλιοτου Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών, τιμήθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, για την προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου, αλλά και στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας.

Η απόδοση της τιμητικής διάκρισης στον σκηνοθέτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με πολλούς γάλλους προσκεκλημένους στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, όπου ο Βασίλης Παπαβασιλείου παρουσιάζει τονκαυστικό μονόλογο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι».

Ειδικά για την περίσταση, η παράσταση είχε γαλλικούς υπέρτιτλους, ενώ αμέσως μετά ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Μικαέλ Οσάν, παρέδωσε στον τιμώμενο τα διάσημα του Τάγματος.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο σκηνοθέτης συμμετείχε σε συνάντηση – συζήτηση με γάλλους και έλληνες δημιουργούς, με θέμα «Το θέατρο σήμερα: Τάσεις και προκλήσεις», που διοργανώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.