Υλικά (για 6 άτομα)
3/4 φλ.ρύζι γλασέ
2 φλ. νερό
1 πρέζααλάτι
5 φλ.φρέσκο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γ.μαστίχα, κοπανισμένη
2 κ.σ.κορν φλάουρ
½ φλ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να «σκάσει» το ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Οταν βράσει το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ανακατεύοντάς το το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο, μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού και ανακατεύουμε.
Οπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κρυώνουμε και στο ψυγείο. Προαιρετικά, σερβίρουμε με λίγο ακόμη γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.
