Τα ζευγάρια των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας

Ηρακλής, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι οι οχτώ ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στην 4η φάση του Κυπέλλου και σήμερα (12:00) θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Χωρίς μεγάλο ντέρμπι και η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς ύστερα από την… επεισοδιακή κλήρωση που έγινε σήμερα, Παρασκευή στα γραφεία της ΕΠΟ αναδείχθηκαν τα ζευγαρια: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ-Ηρακλής, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν στις 27 – 28 Ιανουαρίου οι πρώτοι και οι επαναληπτικοί στις 3 – 4 Φεβρουαρίου και 11 – 12 Φεβρουαρίου.

Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν: Α’ αγώνες: 2-3 Μαρτίου και επαναληπτικοί: 6-7 Απριλίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τα παράπονα για παρατυπίες στις προηγούμενες κληρώσεις, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα η κλήρωση του Κυπέλλου να γίνει από εκπροσώπους των ομάδων.

Το αίτημα δεν εγινε αποδεκτο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος και πραγματοποίησε την κλήρωση. Η κίνηση ου Παναθηναϊκού βρήκε στήριξη και από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Μάλιστα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε και επιστολή στην ΕΠΟ. Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ενόψει της αυριανής κλήρωσης για την 4η Φάση των αγώνων του ευρισκόμενου σε εξέλιξη Κυπέλλου Ελλάδος για την Αγωνιστική Περίοδο 2015-2016 και με δεδομένο ότι κατά την αντίστοιχη διαδικασία στην προηγούμενη Φάση, παρατηρήθηκαν αταξίες τις οποίες σχολίασε αρνητικά ο αθλητικός τύπος, παρακαλούμε όπως στην αυριανή διαδικασία η ανάδειξη των ομάδων από την κληρωτίδα γίνει από εκπροσώπους των ομάδων, πάντα φυσικά υπό την επίβλεψή σας.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει δεκτή, αφού διασφαλίζει, περαιτέρω και στο έπακρον, τη διαφάνεια και ακεραιότητα της διαδικασίας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.