«Μια ζαχαρένια συνταγή» για τα παιδιά-πρόσφυγες

Ένα παραμύθι που αυτές τις ημέρες αγάπης αφιερώνεται στα παιδιά πρόσφυγες, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας «Back2School» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Μια ζαχαρένια συνταγή» για τα παιδιά-πρόσφυγες
«Τα παιδιά έχουν όνειρα “πασπαλισμένα” με ζάχαρη χάχανη όπως…οι “μαγικοί κουραμπιέδες”. Η αγάπη και η αλληλεγγύη δημιουργούν κύματα που δεν πνίγουν» είπε η αστυνομικός και συγγραφέας, κυρία Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» στον ΙΑΝΟ. Ένα παραμύθι που αυτές τις ημέρες αγάπης αφιερώνεται στα παιδιά πρόσφυγες, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας «Back2School» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η καμπάνια στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.
«..Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, είναι ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός από όσους ξέρουμε. Ζει στα σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;». Το παραμύθι της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου κυκλοφορεί σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου από τις εκδόσεις IANOS.
«Θέλω να πιστεύω ότι το παραμύθι “Μια Ζαχαρένια Συνταγή” θα νικήσει τους δράκους που έχουν τα προσφυγόπουλα, και αυτός ο “αεροδυναμικός κουραμπιές” -που όταν το διάβασα γέλαγα- με “ζάχαρη χάχανη”, θα πάει σε αυτά τα παιδιά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση. Η επιχειρησιακή συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κυρία Αλεσάντρα Μορέλλι, μίλησε με τη σειρά της για την δύναμη της «μαγείας».
«Όταν διάβασα την ιστορία του Ρένου, του εκπληκτικού ζαχαροπλάστη, πώς μέσω της “μαγείας” και με αλληλεγγύη παρασκευάζει τους “αεροδυναμικούς κουραμπιέδες” και είδα ότι αυτό είναι εφικτό, πίστεψα, ότι μπορούμε κι εμείς. Και αυτοί οι κουραμπιέδες έρχονται την πιο κατάλληλη στιγμή, και όχι μόνο γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά γιατί παντού γύρω μας η Ευρώπη υψώνει τείχη. Σε αυτές τις στιγμές, μπορούμε με πράξεις γενναιοδωρίας, να μοιράσουμε αυτούς τους “αεροδυναμικούς κουραμπιέδες” και να βεβαιωθούμε ότι θα χαρίσουμε μέλλον σε αυτά τα παιδιά, με το δικαίωμα στην εκπαίδευση, και ζωή στην Ευρώπη».
«Τι πιο ωραίος τρόπος να περάσεις μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από ένα παραμύθι που στο τέλος πάντα σου αφήνει μια “γλυκιά γεύση” -όπως παραπέμπει και ο τίτλος του βιβλίου και πόσο σημαντικό είναι, όταν τα μηνύματα αυτά ζωντανεύουν, σ’ ένα όμορφο παραμύθι που αναδεικνύει το υπέρτατο αγαθό της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. Στη σημερινή εποχή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
Ευχαριστώντας την συγγραφέα του παραμυθιού, που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας, η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες ξέρουν από πολέμους, ξεριζωμούς και προσφυγιά, γι’ αυτό δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτή αγκαλιά, όχι με φράχτες».
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη της ΕΡΤ, ενώ την προβολή της έκδοσης, στηρίζει και ο Δήμος Πειραιά.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version