Η ατζέντα της επιστήμης

22 Νοεμβρίου – 13 Δεκεμβρίου


Κυριακές στο Μουσείο Ορυκτολογίας


ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Σήμερα και τις επόμενες τρεις Κυριακές το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί το κοινό, μεταξύ των ωρών 10.00 και 14.00. Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαλέξεις και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, θα αποκαλυφθούν η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιστορία του Λαυρίου κ.ά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά η Εκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών. Είσοδος και συμμετοχή στις εκδηλώσεις ελεύθερη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7274.112, 210 7274.124.
24 Νοεμβρίου


Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Α’ ΜΙΘΕ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΙΛΙΣΙΩΝ
Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με θέμα «Η ιστορία της επιστήμης και η μελέτη των πηγών». Στην πρώτη διάλεξη, ώρα 19.00 της Τρίτης, ο Νικόλαος Καλοσπύρος θα εισηγηθεί το θέμα «Οι ψηφιακές σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες». Είσοδος ελεύθερη.
24 Νοεμβρίου


Συνέδριο Ψηφιακής Επανεκκίνησης


DIVANI CARAVEL HOTEL, ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
To 17o συνέδριο Infocom World θα λάβει χώρα την Τρίτη, από τις 09.00 ως τις 17.30, με τίτλο… εγερτήριο σάλπισμα για τον κλάδο των ΤΠΕ: «Digital reboot: Act and disrupt!». Οι τρεις θεματικές του ενότητες είναι κατά σειράν: «Re-engineering infrastructure: Need for Speed!», «Internet of Things Sapiens!», «Everything as a Service: Closing the Digital gap!». Παράλληλα θα λειτουργήσει Εκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας.
25 Νοεμβρίου


Ημερίδα Αϊνστάιν


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ
Η Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας (ΕΛΕΣΒΚ) διοργανώνει την Τετάρτη –19.00-21.00 –ημερίδα εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων αφότου ο Αλμπερτ Αϊνστάιν απέστειλε προς δημοσίευση την τελική διατύπωση της Γενικής Θεωρίας Σχετικότητας. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται ομιλίες από τον Μιχάλη Δαφέρμο, καθηγητή στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Πρίνστον, τον Κώστα Κόκκοτα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν, και τον Σπύρο Βασιλάκο, διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, Πληροφορίες στο www.hsrgc.gr/gr100-athens.html.
26 Νοεμβρίου


Κράτος και Ανάπτυξη


ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2, «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ, ΑΘΗΝΑ
Συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος του κράτους στην τεχνολογική και επιχειρηματική ανάπτυξη: μύθοι και πραγματικότητες» διοργανώνουν ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης (INNOVATHENS) και η Δομή Διασύνδεσης Ερευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ (ΕΠΙ.νοώ) την Πέμπτη στις 19.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.