Τροπολογία ανοίγει παράθυρο για απελευθέρωση συγγενών των «Πυρήνων»

Τροπολογία - «παράθυρο» στην ποινική μεταχείριση της συντρόφου και της μητέρας του Γεράσιμου Τσάκαλου, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τροπολογία – «παράθυρο» στην ποινική μεταχείριση της συντρόφου και της μητέρας του Γεράσιμου Τσάκαλου, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός κ. Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζει ότι «εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».

Καταρχήν η ανακοίνωση αυτή συνδέθηκε με τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία απέδρασε το πρωί της Πέμπτης από το Δρομοκαϊτειο. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση κάνει λόγο για συγκατηγορουμένους και όχι για καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό όπως είναι η κυρία Σταμάτη.

Ο υπουργός απευθύνει επίσης «προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».

Σημειώνεται ότι η τροπολογία θα ενταχθεί το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.