Ευρωζώνη: Ανοδος δραστηριότητας στον κλάδο υπηρεσιών

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011 ανήλθε τον Απρίλιο ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ στη ζώνη του ευρώ. Διαμορφώθηκε  στις 54 μονάδες από 53,1 μονάδες τον Μάρτιο. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 34 μηνών, στις 53,1 μονάδες από 52,2 το Μάρτιο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011 ανήλθε τον Απρίλιο ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ στη ζώνη του ευρώ. Διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες από 53,1 μονάδες τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 34 μηνών, στις 53,1 μονάδες από 52,2 το Μάρτιο.

Η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η ισχυρή άνοδος στην Ισπανία και την Ιρλανδία, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο επτά και οχτώ ετών αντίστοιχα.

Ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών στην Ισπανία τον Απρίλιο ανήλθε στις 56,5 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2007. Ο PMI υπηρεσιών στη Γερμανία βρέθηκε στις 54,7 μονάδες έναντι εκτίμησης για αύξηση στις 55 μονάδες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.