Κρουτόν με ρίγανη και παρμεζάνα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ο C. Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, επάνω σε μια λαμαρίνα, αραδιάζουμε 4 φλ. ψωμί σε κύβους και ραντίζουμε με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο , ½ κ.γ. ρίγανη και 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά, γυρίζοντάς τα μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ο C. Κόβουμε 4 τορτίγιες σε λωρίδες (πλάτους 2 εκ.). Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, επάνω σε μια λαμαρίνα, απλώνουμε τις τορτίγιες και ραντίζουμε με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με 1 ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη, 1 κ.σ. ξύσμα λάιμ και 2 κ.σ. χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά μέχρι οι τορτίγιες να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας τες στα μισά του ψησίματος.
* Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με αραβικές πίτες.
Τριμμένο ψωμί με πάπρικα και θυμάρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ο C. Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, επάνω σε λαμαρίνα, ρίχνουμε 3 φλ. τριμμένο ψωμί και ραντίζουμε με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και ½ κ.γ. θυμάρι. Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά μέχρι τα τρίμματα να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας στα μισά του ψησίματος.
Crostini
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ο C. Κόβουμε μισή μπαγκέτα σε λεπτές φέτες (πάχους 1 εκ.). Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, επάνω σε λαμαρίνα, στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού, ραντίζουμε με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές, γυρνώντας τις από την άλλη πλευρά στα μισά του ψησίματος.
