Οργισμένοι και κατάπληκτοι έμειναν εκείνοι που στην Γερμανία και σε άλλες χώρες έψαχναν το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του Google με τους χάρτες των πόλεων μια διεύθυνση στο κεντρικό Βερολίνο. Η δημοφιλής και πολύ εξυπηρετική ιστοσελίδα έδειχνε την πλατεία Τεοντορ Χοις (Theodor- HeussPlatz) στην περιοχή του Σαρλοτεμπουργκ με το όνομα που είχε από το 1933 ως το 1945, πλατεία Αντολφ Χιτλερ (Adolf HitlerPlatz).
Πώς έγινε αυτό; Άγνωστο. Οι τεχνικοί του Google, που ειδοποιήθηκαν από Βερολινέζους πολλές ώρες αργότερα, δεν έχουν εξήγηση αλλά υπόσχονται πως θα βρουν πώς έγινε το λάθος.
Η πλατεία όταν διαμορφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ονομάστηκε Ραιχσκάντσλερπλατς (Reichkanzlerplatz) αλλά τον Απρίλιο του 1933 με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία πήρε το όνομα του φύρερ το οποίο διατήρησε ως το τέλος του πολέμου, το 1945. Δυο χρόνια αργότερα και ως το 1963 ανέκτησε το αρχικό της όνομα για να μετονομαστεί σε πλατεία Τέοντορ Χόις – με το ονομα του πρωτου προέδρου της τότε Δυτικής Γερμανίας.
