Κρεμμυδόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα) 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) 1 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο 250 ml φρέσκο γάλα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. κρεμ φρες ή στραγγιστό γιαούρτι Εκτέλεση 1 Σε μια […]

Κρεμμυδόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα)

50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 λίτρο ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)

1 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο

250 ml φρέσκο γάλα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. κρεμ φρες ή στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

1 Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε το εστραγκόν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

2 Περνάμε τα υλικά από το multi. Ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε έως ότου ζεσταθούν και ενωθούν τα υλικά.

3 Σερβίρουμε σε μπολ γαρνίροντας με την κρέμα ή το γιαούρτι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version