Cucina Povera: Η πλουσία… πτωχή

Από την προσεγμένα απλή διακόσμηση ως την κουζίνα, που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και εκτελείται με φαντασία και ακρίβεια από τον σεφ και συνιδιοκτήτη Κλεομένη Ζουρνατζή. Δεν μπορώ να μη μοιραστώ μαζί σας την καθησυχαστική και φιλική αίσθηση των πιάτων που δοκιμάσαμε. Γευστικά και ισορροπημένα, εξαίρετοι σύντροφοι για το κρασί.

Το οποίο βέβαια ο πρωταγωνιστής. Ο έτερος συνιδιοκτήτης, ο Γιάννης Καϋμενάκης, είναι ένας από τους καλύτερους εν Ελλάδι γνώστες του παγκόσμιου αμπελώνα. Με γνώση που πρόθυμα μοιράζεται μαζί μας κάθε βράδυ και αποτυπώνεται σε έναν υποδειγματικό κατάλογο με περίπου 300 ετικέτες, πολύ προσεκτικά και με άποψη διαλεγμένες.

Παρακάμπτοντας τις περιοχές-βεντέτες, εστιάζει από το ξεκίνημά του στις λιγότερο γνωστές αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, όπου κρύβονται και οι ευκαιρίες. Ενα μεγάλο μέρος του στηρίζεται σε δικές του εισαγωγές, ενώ κάτι λιγότερο από το μισό είναι αφιερωμένο στους έλληνες παραγωγούς.

Για τους «βιαστικούς» υπάρχει κι ένας μικρότερος κατάλογος, με 50 λευκές και 50 κόκκινες ετικέτες. Η παρουσίαση γίνεται κατά χρώμα και κατ’ αύξουσα σειρά τιμής, από το φθηνότερο στο ακριβότερο, μια πρακτική ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίοδο οικονομικής περισυλλογής!

Θα ξανάρθω; Ασφαλώς! Προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, θα κάνω κράτηση.

Αν πεινάσω; Λάθος ερώτηση. Θα πάω πεινασμένος, για να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα.

Τι θα πληρώσω; Περίπου €25-€30 το άτομο για ένα πλούσιο δείπνο, με πρώτο, δεύτερο και γλυκό. Τα κρασιά αρχίζουν από €17 η φιάλη, ενώ προσφέρονται καμιά δεκαριά ετικέτες σε ποτήρι από €5.

Τι δεν μου άρεσε; Το τζατζίκι! Εντάξει, δεν έχει τζατζίκι, αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο να γράψω.

Ευφορίωνος 13 και Ερατοσθένους, τηλ. 210 7566 008.
Τρίτη ως Σάββατο μόνο βράδυ, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.