Ετοιμάζουν απεργιακό κύμα στην Εκπαίδευση

Κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο προανήγγειλαν χθες οι καθηγητές Πανεπιστημίου, ενώ απεργιακό πρόγραμμα ανακοίνωσαν και οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων. Οι εκπρόσωποι και των δύο ομοσπονδιών προτάσσουν τα οικονομικά τους αιτήματα ζητώντας αύξηση στους μισθούς των μελών τους. Οι καθηγητές των σχολείων προκήρυξαν ήδη 24ωρη απεργία για τις 26 Νοεμβρίου και πιθανότατα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τον Ιανουάριο, ενώ οι πανεπιστημιακοί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις μέσα στον Δεκέμβριο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο προανήγγειλαν χθες οι καθηγητές Πανεπιστημίου, ενώ απεργιακό πρόγραμμα ανακοίνωσαν και οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων. Οι εκπρόσωποι και των δύο ομοσπονδιών προτάσσουν τα οικονομικά τους αιτήματα ζητώντας αύξηση στους μισθούς των μελών τους. Οι καθηγητές των σχολείων προκήρυξαν ήδη 24ωρη απεργία για τις 26 Νοεμβρίου και πιθανότατα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τον Ιανουάριο, ενώ οι πανεπιστημιακοί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις μέσα στον Δεκέμβριο. Για τις 26 Νοεμβρίου όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Την απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα λάβουν σήμερα η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ). Οι εκπαιδευτικοί θα κατεβούν και πάλι στους δρόμους, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), μηνιαίες αποδοχές για τους νεοδιόριστους ύψους 1.400 ευρώ, πλήρη σύνταξη στα τριάντα χρόνια προϋπηρεσίας και μη αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ).

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, όπου επανέλαβαν τις διεκδικήσεις του κλάδου και προανήγγειλαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οπως τόνισαν, ως το τέλος του μήνα θα συγκεντρωθούν οι διεκδικήσεις όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων και την 1η Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το διευρυμένο όργανο της ΠΟΣΔΕΠ με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ΔΕΠ όλης της χώρας και φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων. Οι πανεπιστημιακοί επανέλαβαν χθες τα αιτήματά τους για κατάργηση των ΚΕΣ που λειτουργούν στη χώρα μας, απόσυρση του νέου νόμου-πλαισίου καθώς και των νομοσχεδίων για την έρευνα και τα μεταπτυχιακά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version