Η «Αγγέλα Παπάζογλου» συνεχίζεται
Η Αννα Βαγενά συνεχίζει την παράσταση της «Αγγέλας Παπάζογλου», της σμυρνιάς ρεμπέτισσας που βίωσε την καταστροφή, τον διωγμό και την προσφυγιά. Η επιλογή του κειμένου και η θεατρική προσαρμογή έγιναν από τον Λάμπρο Λιάβα, ο οποίος επιμελήθηκε τη μουσική και τα τραγούδια. Σκηνικά – κοστούμια Μάριος Σπηλιόπουλος. Στον ρόλο της αναγνώστριας η Κατερίνα Θεοχάρη ή η Γιασεμί Κηλαηδόνη. Στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης (Λαγκαδά 221, τηλ. 0310 605.447), στις 21.00.
Εικαστικό ταξίδι γυναικείας δύναμης
Από τις 14 ως τις 17 Μαρτίου η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δ10, Πειραιώς 100) φιλοξενεί εικαστικό happening με τίτλο «Girl Power» (στη φωτογραφία, η διοργανώτρια ομάδα). Η διοργάνωση, την οποία έχουν επιμεληθεί η Αλεξάνδρα Κολλάρου και η Τέση Σπηλιώτη, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και έχει στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού. Συμμετέχουν καλλιτέχνιδες όπως η Σία Κυριακάκου (διαγωνίστηκε για το 2ο βραβείο ΔΕΣΤΕ), η Μαρία Χανιωτάκη, η Φανή Καλογιαννίδου κ.ά., ενώ έχουν προσκληθεί διασημότητες όπως η Αντζελα Δημητρίου, η Βάνα Μπάρμπα, η Μαρία Μπακοδήμου, η Μαρία Χαραμή κ.ά. Την εκδήλωση, της οποίας χορηγός είναι το γνωστό σφουγγαράκι «Scotch Brite», θα εγκαινιάσει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Φώτης Παπαθανασίου. Πληροφορίες στο τηλ. 010 3474.507 και στη διεύθυνση https://www.girlpower.gr.
Ο Γιώργος Νταλάρας στην Πλάκα
Πρεμιέρα την προσεχή Παρασκευή 15 Μαρτίου των εμφανίσεων του Γιώργου Νταλάρα στον «Ζυγό» της Πλάκας (Κυδαθηναίων 22, τηλ. 010 3241.610). Το πρόγραμμά του έχει τίτλο «Ολα αυτά τα χρόνια» και περιλαμβάνει τραγούδια-σταθμούς του ερμηνευτή από την αρχή της καριέρας του ως σήμερα. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα εμφανίζεται ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, καθώς και η Μελίνα Ασλανίδου από τους Απέναντι. Παραστάσεις καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης. Ωρα έναρξης: 23.00.
