Ο Γκύντερ Κάιζερ δεν είναι μονόχνοτος άνθρωπος. Το αντίθετο μάλλον. Ο πρώην μάνατζερ της ασφαλιστικής εταιρίας Mannheimer Hamburg είναι δεινός γλεντζές. Από εκείνους μάλιστα, που ξέρει να μεταδίδει το κέφι του και στους συνεργάτες του. Όπως τον Ιούνιο του 2007, όταν νοίκιασε το περίφημο τουρκικό λουτρό της Βουδαπέστης Γκέλερτ – Τέρμε, για να το μετατρέψει, όπως γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «σε υπαίθριο μπορντέλο για τους 100 καλύτερους πλασιέ της εταιρίας του».


Το απίστευτο αυτό πάρτι άρχισε με ένα διπλό σοκ. «Στην είσοδο μας έκαναν αυστηρότερο σωματικό έλεγχο, από ότι στα αεροδρόμια», θυμάται τώρα ένας από τους αυτούς. «Ο Κάιζερ ήθελε να διασφαλίσει, ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε φωτογραφική, ή κινηματογραφική λήψη».


Το δεύτερο σοκ συνέβη στην κεντρική αίθουσα των λουτρών. «Μόλις μπήκαμε μέσα πέσαμε σε δεκάδες γυμνές γυναίκες, που έπαιρναν ερωτικές πόζες», συνεχίζει ο ίδιος. «Καταλάβαμε αμέσως ότι πρόκειται για πόρνες».


Οι γυναίκες, όπως διηγείται άλλος παριστάμενος, ήταν χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες, που φορούσαν κορδελάκια με διαφορετικό χρώμα. Όσες είχαν «κόκκινο» ήταν απλές σερβιτόρες (και γι΄ αυτό «ανέγγιχτες»), όσες «κίτρινο» κοινές ιερόδουλες, ενώ εκείνες που είχαν «άσπρο» βρίσκονταν στην αποκλειστική διάθεση των «top five», των πέντε διευθυντικών στελεχών της εταιρίας.

«Ήταν σαν τις νύχτες της Πομπηίας», λέει. «Ο καθένας μας μπορούσε να κάνει ότι ήθελε με τις γυναίκες». Οι τελευταίες έπαιρναν μια στάμπα στο χέρι για κάθε σεξουαλική επαφή – ορισμένες είχαν ξεπεράσει τις δέκα.

Ο διοργανωτής, προσθέτει, φρόντιζε να κεντρίζει συνεχώς την «όρεξη» των προσκεκλημένων, είτε προσφέροντας διεγερτικά νούμερα, όπως δυο γυναίκες με έναν «πασά» που ικανοποιούσαν εαυτούς και αλλήλους σε μια σκηνή στο κέντρο του λουτρού, είτε «κρεβάτια με ουρανό», πάνω στα οποία γίνονταν μαζικές σεξουαλικές περιπτύξεις.

Το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε μόλις τελευταία, χάρη σε μερικούς απολυμένους συνεργάτες. Η ύπαρξη του επιβεβαιώνεται τώρα και από την ασφαλιστική εταιρία. «Οι έρευνές μας αποκάλυψαν, ότι στο πάρτι της Βουδαπέστης συμμετείχαν περί τις 20 ιερόδουλες», λέει η εκπρόσωπος της Αλεξάνδρα Κλέμε.

Η ίδια εκπρόσωπος τονίζει, ότι το όργιο αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ηθική της εταιρίας και ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Για κυρώσεις εναντίον των διοργανωτών δεν γίνεται πάντως λόγος. Τόσο ο κ. Κάιζερ, όσο και οι βοηθοί του, έχουν αποχωρήσει από καιρό από την εταιρία. Και όσοι πήραν μέρος στο «πάρτι» θεωρούνται μάλλον «αποπλανημένοι» και όχι υπεύθυνοι γι΄ αυτό.

Τέτοια «γλέντια» δεν είναι σπάνια στη Γερμανία. Πρόσφατα αποκαλύφτηκε, ότι ο διευθυντής του τμήματος προσωπικού της Φολκσβάγκεν Πέτερ Χαρτς χρηματοδοτούσε παρόμοια σεξουαλικά ταξίδια για τον εαυτό του και τους φίλους του με λεφτά του ομίλου.

Αυτό δεν τον εμπόδιζε να εκπονεί (στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της χώρας!) προγράμματα για τον περιορισμό των εισοδημάτων τόσο των εργαζομένων, όσο και των ανέργων – και να γίνει, το 2003, ο πατέρας του περιβόητου πακέτου «Χαρτς 4» που οδήγησε σε πρωτοφανή συρρίκνωση το κοινωνικό κράτος στη Γερμανία.