από metereologos.gr
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
 
 

Τσιζκέικ µε βερίκοκα

Η µαύρη ζάχαρη περιέχει µελάσα, κάτι που της προσδίδει κολλώδη υφή. Ετσι, τα υλικά για το µείγµα της βάσης µας «δένουν» καλύτερα
Τσιζκέικ µε βερίκοκα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για µία φόρµα διαµέτρου 20 εκ.)

Για τη βάση µπισκότου

170 γρ. µπισκότα τύπου Digestive

30 γρ. µαύρη ζάχαρη

40 ml βούτυρο, λιωµένο

Για τη γέµιση

210 γρ. ζάχαρη

5 αβγά, τους κρόκους

420 ml κρέµα γάλακτος

570 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia

30 γρ. φύλλα ζελατίνης, µουλιασµένα σε κρύο νερό

Για τη σάλτσα βερίκοκο

300 ml σιρόπι (από 200 ml νερό + 200 γρ. ζάχαρη)    

600 γρ. βερίκοκα, κοµµένα σε φέτες

5 γρ. φρέσκο θυµάρι

1 λουβί βανίλιας, κοµµένο κατά µήκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση µπισκότου

Ρίχνουµε στο µπλέντερ τα µπισκότα, µαζί µε τη ζάχαρη και το βούτυρο, και τα χτυπάµε για περίπου 5 λεπτά. Το µείγµα που θα δηµιουργηθεί (θα χρειαστούµε περίπου 150 γρ.) πρέπει να πλάθεται σε µπαλάκια. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε κι άλλο λιωµένο βούτυρο. Απλώνουµε το µείγµα οµοιόµορφα σε ένα ταψί ή τσέρκι.

TIP: Μπορείτε να διατηρήσετε τη βάση του μπισκότου καλυμμένη με μεμβράνη είτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες είτε στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Γέµιση

Βάζουµε στη φωτιά µια κατσαρόλα µε νερό και την αφήνουµε να σιγοβράζει. Σε ένα µεταλλικό µπολ του οποίου η διάµετρος είναι µεγαλύτερη από αυτή της κατσαρόλας, ρίχνουµε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάµε µε σύρµα επάνω από την κατσαρόλα (µπεν µαρί), ώστε να αφρατέψει το µείγµα και να ζεσταθεί περίπου στους 75οC (ελέγχουµε τη θερµοκρασία, βυθίζοντας στο µείγµα ένα θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής). Αφήνουµε να κρυώσει. 

Χτυπάµε στο µίξερ την κρέµα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια χτυπάµε ξεχωριστά το τυρί. Προσθέτουµε το µείγµα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουµε. Στραγγίζουµε τη ζελατίνη και την προσθέτουµε στο µείγµα, µαζί µε τη σαντιγί. Οµογενοποιούµε µε µια µαρίζ.

Απλώνουµε τη γέµιση επάνω στη βάση του µπισκότου και αφήνουµε 30-60 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.

Σάλτσα βερίκοκο

Ετοιµάζουµε ένα σιρόπι βράζοντας σε µια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, µέχρι να λιώσει η τελευταία.

Προσθέτουµε τα µισά βερίκοκα, το θυµάρι και τη βανίλια και βράζουµε µέχρι να µαλακώσουν τα φρούτα. Αφαιρούµε το θυµάρι και τη βανίλια και χτυπάµε ό,τι απέµεινε στο µπλέντερ. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, προσθέτουµε τα υπόλοιπα βερίκοκα και ανακατεύουµε απαλά.

Απλώνουµε οµοιόµορφα τη σάλτσα επάνω από τη γέµιση. Αφήνουµε για λίγο στο ψυγείο, ώστε το γλυκό να αποκτήσει ενιαία θερµοκρασία, και σερβίρουµε.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιζκέικ µε ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες 
Ο Λιχούδης Τουρίστας: το ιδανικό τσιζκέικ 
Τσίζκεϊκ με βύσσινα 
Τσιζκέικ με μέλι και ανθότυρο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.