από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα

Μπορείτε επίσης να χρησιµοποιήσετε πιπέρι ή ρίγανη ή όποιο άλλο µπαχαρικό προτιµάτε
Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισµένες

1,5 λίτρο ηλιέλαιο

500 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε τις πατάτες διαγωνίως στα δύο. Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος τις κόβουµε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις βάζουµε σε βαθύ µπολ κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το άµυλο και δεν θα κολλάνε µεταξύ τους στο τηγάνι. Κλείνουµε τη βρύση και αφήνουµε για 5 λεπτά στο κρύο νερό. Σουρώνουµε και απλώνουµε σε µια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.

Σε βαθιά κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Τηγανίζουµε τα πατατάκια σε δόσεις, ανακατεύοντας συχνά, µέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώµα. Τα απλώνουµε σε απορροφητικό χαρτί και ανάβουµε τον φούρνο στους 180°C.

Tοποθετούµε τα πατατάκια σε ένα µεγάλο ταψί. Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύουµε το αλάτι µε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και τα πασπαλίζουµε. Ψήνουµε για λίγα λεπτά.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.