Τη Παρασκευή 09 Οκτωβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την εσωκομματική διαδικασία στη Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για την εσωκομματική διαδικασία στη Ν.Δ.

«Έχω πει από την αρχή ότι σε αυτή τη διαδικασία, στην οποία πιστεύω πολύ, μ’ αρέσει η δημοκρατική διαδικασία. Είναι πολύ αμερικάνικου τύπου αυτή η διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και την υποστηρίζω. Όμως, μείζον στόχος αυτής της διαδικασίας δεν είναι μόνο η εκλογή αρχηγού, είναι κι όταν θα τελειώσει αυτή η διαδικασία να είμαστε αγαπημένοι κι ενωμένοι. Γιατί, αν είναι να βγάλουμε αρχηγό και γίνουμε πέντε κομμάτια, δεν έχει νόημα. Γιατί έχει να κάνει με την υποψηφιότητά μου τώρα; Γιατί δεν πήγα να γίνω βουλευτής στη Ν.Δ. και πήγα στον ΛΑ.Ο.Σ, αφού νεοδημοκράτης ήμουνα; Γιατί το βασικό πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ότι είναι ένα κλειστό κόμμα. Η Ν.Δ. έχει από κάτω καταπληκτικά στελέχη, νέα παιδιά, μεγαλύτερους σε ηλικία, με ιδέες, που σου φέρνουν προτάσεις, σχέδια νόμου, όραμα για την Ελλάδα κι αυτά στο 99% των περιπτώσεων φτάνουν σε κάποιον βουλευτή που τα πετάει στο κάδο των αχρήστων και υποκρίνεται ότι τα έχει διαβάσει. Και δεν μπορεί αυτός, ο άλλος κόσμος, να προχωρήσει στη Ν.Δ. με τίποτα. Γιατί δεν μπορεί; Γιατί οι θέσεις είναι κατειλημμένες πάντα από τους ίδιους και τους ίδιους.»

Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία

«Θέλω να είμαι εξαιρετικά ειλικρινής. Δεν θα κατέβαινα (αν ήταν υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής), διότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μακράν το πιο αγαπητό πρόσωπο στην παράταξη. Κι αν αποφάσιζε να κάνει αυτό το βήμα, είμαι τελείως βέβαιος ότι η παράταξη θα τού έδινε αυτή την ευκαιρία. Και δε θα ήμουν αυτός που θα πήγαινε κόντρα στη βούληση και στην αγάπη της παρατάξεως. Θα προσπαθούσα να βοηθήσω τη προσπάθειά του με τις ιδέες μου και τη μαχητικότητα μου. Νομίζω όμως, ότι τους πρώην αρχηγούς, και τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, πρέπει από αυτή τη διαδικασία να τους κρατήσουμε όσο γίνεται πιο μακριά, από σεβασμό προς αυτούς, όχι για μας, αλλά γι’ αυτούς. Διότι αυτά τα πρόσωπα, ο Καραμανλής ως το πιο αγαπητό πρόσωπο κι ο Σαμαράς ως ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός πρωθυπουργός, γιατί ακόμα κι εκείνοι που βρίζουν το Σαμαρά, αν τους ρωτήσεις στα αλήθεια, ξέρουν αν ήταν εξαιρετικά εργατικός κι αποτελεσματικός. Δεν πρέπει να απομειώνουμε το πολιτικό τους κεφάλαιο, βάζοντάς τους μέσα στη δική μας πολιτική διαμάχη. Γιατί αν το κάνουμε αυτό, αν κάποτε η παράταξη τους χρειαστεί με τον Α ή Β τρόπο, θα τούς έχουμε φθείρει.»

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

«Είναι φίλος μου ο Αποστόλης, δεν έχω κανένα θέμα μαζί του και του εύχομαι και καλή επιτυχία. Διαβάζω χθες στο Διαδίκτυο δηλώσεις του και ήταν λίγο προβοκάτσια αυτό που του κάνανε, γιατί παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις σαν χθεσινές, ενώ είναι ενός έτους πριν. Εγώ διευκρινίζω, γιατί ο κόσμος μπορεί να μην το ξέρει και είδαν μαζικά ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέλει να κλείσουν οι Σκουριές και θέλει να δώσει αγώνα με τους εργαζομένους του ΟΛΘ για να μη προχωρήσει η σύμβαση παραχώρησης – σύμβαση που έχει υπογράψει και η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά, που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2008 και που ξαναψήφισε η Ν.Δ. τώρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δηλαδή μια σύμβαση παραχώρησης που την υποστηρίζει η Ν.Δ. εδώ και μια δεκαετία – η δήλωσή του, ότι αυτός είναι αντίθετος κι ότι θα κάνει αγώνα με τους εργαζομένους για να μη προχωρήσει (ενν. τα μεταλλεία στις Σκουριές), είναι περσινή. Όταν θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη… Κάποτε, θα δώσει, δεν μπορεί να μη δώσει ποτέ. Έχει αργήσει κατά τη δική μου γνώμη και το λεω φιλικά, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα, δεν μπορώ να του πω εγώ τώρα τι θα κάνει στην εκστρατεία του. Κάποια στιγμή, όμως, θα δώσει κι εκεί φαντάζομαι οι δημοσιογράφοι θα τον ρωτήσουν αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να κλείσουν οι Σκουριές ή να εξακολουθεί να πιστεύει ότι δε πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.»