Την Πέμπτη 25 Ιουνίου ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την έκβαση της διαπραγμάτευσης{{{ audio1 }}}

Για την έκβαση της διαπραγμάτευσης

«Το αν θα πάμε ή όχι σε ναυάγιο το ξέρει μόνο ο Τσίπρας και μάλλον δεν το ξέρει και ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να αντέξει ο ίδιος . Συμφωνία που θα επιτρέψει στον Τσίπρα να πει «τι ωραία που τα πήγα και κέρδισα», καθ’ οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν πρόκειται να υπάρξει. Είναι δις χειρότερο του Μνημονίου του Παπανδρέου. Είναι το πρώτο μνημόνιο του Παπανδρέου επί δύο. Εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η χώρα θα έχει μπει σε βαθιά ύφεση της τάξεως των 4-5 μονάδων του ΑΕΠ. Μια συμφωνία που αυξάνει τη δημοσιονομική προσαρμογή με 93% από φόρους σε μια υπερφορολογημένη ιδιωτική οικονομία που προέρχεται από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης έχει νόημα; Είμαστε σε μόνιμη μιζέρια, γιατί επί 10ετίες, όχι τώρα, αυτός ο λαός δεν θέλει να αλλάξει. Θέλει να ζει με τα λεφτά των άλλων ανθρώπων. Εγώ είμαι υπέρ του να έρθει η συμφωνία. »

Για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Τσίπρα γιατί υπέγραψε, ούτε θα τους βρίσω. Λέω ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε συμφωνία. Το ποια θα είναι η στάση μου η προσωπική και της ΝΔ στη Βουλή, είναι κάτι, το οποίο θα σταθμιστεί από το κόμμα κι από μένα κι από όλους τις επόμενες μέρες. Εγώ αυτό που λέει ο Θεοδωράκης φερ’ ειπείν «ψηφίζω από τώρα ότι και να‘ ναι, όπως και να’ ναι» , δεν μπορώ να το κάνω. Λευκή επιταγή εγώ στον Τσίπρα δεν δίνω.»