Την Τρίτη 12 Μαίου o Γιάννης Αμανατίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη , Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τις διαπραγματεύσεις, τη συμφωνία με τους εταίρους και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας{{{ audio1 }}}

Για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

«Εγώ, σαν άτομο, παρευρέθηκα. Είναι δικό μου θέμα, δεν θέλω να το συζητήσω περαιτέρω. Από εκεί και μετά, θεωρώ ότι οι απόψεις, οι οποίες ακούγονται, εκφράζουν αυτόν που τις έχει. Προφανώς κανείς δεν θέλει να υποκαταστήσει την Ιατρική. Η πίστη, σε πολλά πράγματα, βοηθάει πάρα πολύ, πέρα από τη δύναμη, απαλύνει τον πόνο ειδικά σε περιπτώσεις, οι οποίες έχουν πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. Νομίζω ότι είναι ένας παράγοντας που απαλύνει τον πόνο και δίνει ανακούφιση.»

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

«Το σίγουρο είναι όχι ότι θα ανοίξει η στρόφιγγα, αλλά ότι δεν θα επέλθει ο οικονομικός ρεαλισμός της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για υφεσιακά μέτρα ή να ζητούν περικοπές, αυτά έχουν τελειώσει. Ήταν αναποτελεσματικό, έφερε τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευση θα καταφέρει να υποχωρήσει σε κάποια θέματα, τα οποία μπορούν να πάνε ύστερα έτσι ώστε να μην παρθούν τέτοια μέτρα. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει μια πολιτική της εις διπλούν, έτσι όπως το λένε, της Ν.Δ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έρθει υφεσιακό μέτρο περικοπής συντάξεων, μισθών ή απελευθέρωσης ή μέτρα τα οποία να έχουν υπερφορολόγηση, γιατί έχει εξαντληθεί και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχει αλλάξει, η αξιολόγηση δεν θα γίνει επάνω στην 5η αξιολόγηση, που λένε το κλείσιμο του προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα γίνει επάνω στα μέτρα και στις ρυθμίσεις που θα φέρει η τωρινή κυβέρνηση, με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κι αυτό είναι το κρίσιμο.»