Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Μιχοπούλου μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την απεργία στο Πανεπιστήμιο.{{{ audio1 }}}

Για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τις καταγγελίες περί πολιτικής υποκίνησης

«Προχωρήσαμε σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου με απόφαση της γενικής συνέλευσης, γιατί πιστέψαμε ότι θα ήταν δημιουργικός και παραγωγικός. Εξειδικεύσαμε τις προτάσεις και γι’ αυτό προτείναμε την αναστολή της απεργίας, με το σκεπτικό να είμαστε υπεύθυνοι να παρακολουθήσουμε τις ενέργειες του υπουργού. Οι συνάδελφοι, όμως, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολιτικές θέσεις στη συνέλευση, όπως ήταν πολιτική θέση και η μη απογραφή. Το δηλώνουν συνάδελφοι αυτό, ότι δεν απογράφηκαν για πολιτικές θέσεις και αυτό αποτυπώθηκε και στη συνέλευση. Ήταν συνάδελφοι που όντως ανήκουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στη συνέλευση). Έγινε ψηφοφορία. Είχαμε πάρει απόφαση να γίνει με κάλπη, όμως, τέθηκε θέμα από τους ίδιους τους συναδέλφους να αρθεί αυτή η απόφαση και να αποφασίσουν δι’ ανάτασης της χειρός. Έτσι όπως είχε ξεφύγει η κατάσταση… Είχαμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα να ψηφίσουμε μέχρι τις 3 το μεσημέρι, για να φύγουν οι μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή ο παιδικός σταθμός είναι κλειστός και η διαδικασία με την κάλπη θα πήγαινε και μετά τις 5 το απόγευμα. Ξεκίνησε η ψηφοφορία 2 το μεσημέρι…

Πρόταση δική μας ήταν, του προεδρείου και της πλειοψηφίας (η κάλπη). Εκείνη τη στιγμή, μέσα στη συνέλευση, οι περισσότεροι ψήφισαν να μη γίνει με κάλπη. Δεν είναι δεδομένο ότι μία συνέλευση (θα βγάζει το ίδιο).

Υπάρχει και μια πολιτική τοποθέτηση και κάποιοι θέλουν τα πανεπιστήμια κλειστά. Δεν μπορώ, όμως, να επιρρίψω ευθύνες αυτή τη στιγμή σε πολιτικά κόμματα ούτε να ξέρω τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι συνάδελφοι. Αυτό που θέλω, είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο.»