Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το φόρο ακινήτων, την πρόταση Μπακογιάννη για τη ΔΗΜΑΡ, τα γεγονότα στην ΕΡΤ και τις αποζημιώσεις των βουλευτών.{{{ audio1 }}}

Για τα γεγονότα στην ΕΡΤ και το σκίτσο του Δ. Χατζόπουλου

«Με τις δικές μου τσάντες, τα παπούτσια και του στιλ μας δεν ασχολήθηκε κανείς. Ή με τις γυναίκες που από γεννησιμιού μας έχουμε ασχοληθεί με τις τσάντες. Που το ταγάρι έγινε μετά τσάντα και μάλιστα Λουί Βουιτόν – γιατί οι αγράμματες τη λέτε Βιτόν. Λέω ότι όταν σχολιάζεις, κριτικάρεις και γελοιογραφείς, εσύ είσαι ο δικαιωμένος και όχι αυτός που προκαλεί ακριβώς το χαμηλό επίπεδο. Πιο γελοία, κωμικοτραγική, αστεία και απαξιωτική γενικά για το γυναικείο φύλο εικόνα από αυτή που ζήσαμε το Σάββατο το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ δεν υπάρχει.

Αισθάνθηκα ντροπή και μειωμένη ως αυτοδημιούργητη γυναίκα, πετυχημένη επαγγελματικά, που είδα όλα τα στερεότυπα και κακέκτυπα που βγάζει το γυναικείο φύλο καμιά φορά και να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, διότι στην εποχή μας οι γυναίκες έχουμε φτάσει πάρα πολύ ψηλά με την αξία μας και τη δουλειά μας και δεν χρειάζεται μια γυναίκα και δη πολιτικός και αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου να επικαλείται αυτά τα κακά στερεότυπα και τις κατινιές της γυναίκας στην εποχή μας. Να ακούς μια γυναίκα να τσιρίζει και να ουρλιάζει «βοήθεια», νομίζω ότι αυτό είναι που με μειώνει.

Η γελοιογραφία του κάθε Χατζόπουλου – γιατί είναι και άλλοι γελοιογράφοι – όταν βλέπω μια γυναίκα βουλευτίνα να ανεβαίνει στα κάγκελα και να ανοίγει τα πόδια για να τοποθετηθεί στέρεα, νομίζω ότι δεν τιμά τους αγώνες των γυναικών. Ειρήσθω εν παρόδω και αν δεν κάνω λάθος, οι δύο αυτές βουλευτίνες δεν κινδύνευαν και δεν κινδυνεύουν εκεί. Με την έννοια ότι τι να πουν οι γυναίκες που ξυπνάνε τα ξημερώματα και είναι τηλεφωνήτριες ή καθαρίστριες και πάνε στις τέσσερις το πρωί ολομόναχες, χωρίς συνεργάτες και αστυνομικούς, στη στάση του λεωφορείου για να πάνε στη δουλειά τους…

Εγώ, ως γυναίκα πετυχημένη, αυτοδημιούργητη και όχι γόνος και όχι προβεβλημένη με άλλα κόλπα, προσβλήθηκα βαναύσως από αυτήν τη γελοία εικόνα που παρουσίασαν γυναίκες πολιτικοί. Πάλι καλά που δεν έκανε η ΠΟΣΠΕΡΤ απεργία επειδή φώναζε η κυρία Κωνσταντοπούλου «βοήθεια» και η άλλη ήταν επάνω στα κάγκελα… Επιτρέπεται δημοσιογραφικό όργανο που κάνει απεργία κάθε τρεις και πέντε κάθε φορά να ανακατεύεται σε κάτι που είναι προδήλως δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, των δημοσιογράφων και των σκιτσογράφων;»

Για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«Στην αρχική του βάση, ναι. Διότι είμαι σίγουρη ότι θα ακούσει και ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο την κραυγή αγωνίας ότι όταν χάσεις τη μεσαία τάξη, τα χάνεις όλα. Αυτό δεν το ξέρω αν μπορεί να γίνει, επειδή δεν είμαι φοροτεχνικός και δεν κάνω την ξύπνια (σ.σ.: να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες). Ή αν είναι ένα θέμα που θα έρθει στη Βουλή ότι τον Ιούνιο, ας πούμε, του 2014 ή τον Δεκέμβριο θα έχει τακτοποιηθεί αυτή η κατάσταση. Και, επαναλαμβάνω, να θεωρηθούν ευπαθείς ομάδες άνθρωποι μέσω του εφόρου, που θα καταλάβει ότι η συνταξιούχος του Στρατηγού στο Ψυχικό που έπαιρνε μια σύνταξη, αλλά έχει ένα σπίτι, δεν θα πάει φυλακή επειδή μένει μόνο και μόνο στο Ψυχικό.

Λέμε για οικονομικό επιτελείο γενικώς, διότι είναι και λίγο διευρυμένο. Τι να λέμε, ονοματολογία και να πάρουμε παρουσιολόγιο; Εγώ τα έχω για ένα πράγμα με το οικονομικό επιτελείο. Δίνουμε το δικαίωμα στον κόσμο να λέει ότι δεν κάναμε τίποτα για τη φοροδιαφυγή και δευτερευόντως για τη λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Τελικά, ανακάλυψα ότι αδίκως υβρίζω γενικά το οικονομικό επιτελείο. Τα φορολογικά έσοδα είναι της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, της ανεξάρτητης πλέον Αρχής από την κυβέρνηση, στην οποία προΐσταται ο κ. Θεοχάρης και μάλιστα έχει πενταετή θητεία. Κάποια στιγμή, λοιπόν, πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και θα το πω δημοσίως στον κ. Θεοχάρη, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, γιατί καθυστερούμε επιτέλους να βρούμε τη φοροδιαφυγή, όπου υπάρχει, να βρούμε τα εμβάσματα στο εξωτερικό και γιατί ομολογούμε ότι από τα εμβάσματα και μόνο δύο περιπτώσεις έφεραν 5 εκατ. ευρώ. Πρέπει να στοχεύουμε στην κινητοποίηση των φορολογικών αρχών, διότι για τα έσοδα αρμόδιος είναι ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος θα πρέπει… δεν ξέρω τι να κάνει. Να κόψει το λαιμό του, να κόψει το λαιμό συνεργατών του και να βγει στη Βουλή σε ένα μήνα να μας πει ποιοι από τη λίστα Λαγκάρντ είναι ΟΚ και πόσα πήρε – όχι «θα» – από τους άλλους.»

Για τις αποζημιώσεις και τα προνόμια των βουλευτών

«Από πέρυσι έχω πει να κλείσουν τα βουλευτικά γραφεία. Να τελειώνουμε με όλο αυτό το πανηγύρι. Ε, τι να κάνουμε; Να κλείσουν! Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά έχω πρόταση και την έχω πει από το βήμα της Βουλής και κόντεψα να φάω ξύλο, αλλά θα την ξαναπώ τώρα στον προϋπολογισμό.

Ό,τι θέλετε αποφασίστε… Είναι ψέμα μεγάλο και κακοήθεια (ότι φορολογείται αυτοτελώς η αποζημίωση). Έχεις φοροαπαλλαγή στο επίδομα βενζίνης και εκτός έδρας.»

Για την πρόταση Μπακογιάννη περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Βγαίνει χθες η Ντόρα και λέει και αυτομάτως κάποια παπαγαλάκια της πλάκας άρχισαν χθες βράδυ να θέτουν το ζήτημα της αλλαγής του πρωθυπουργού, υποδεικνύοντας κάποιοι και ονόματα. Είναι τυχαία όλα αυτά; Όταν πάει ο Σαμαράς και η κυβέρνηση συνεργασίας καλύτερα και το αποδεικνύει αυτό ότι ο βόθρος της σκοτεινής διαπλοκής και των υπονόμων… Τυχαία (το είπε); Ξέρετε τη σχέση μου στις εσωκομματικές εκλογές με την κυρία Μπακογιάννη. Αλλά δεν μου έχουν κάνει λοβοτομή. Λέει η γυναίκα κάτι πολύ σωστό που αντανακλά σε αρκετούς βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και της ΔΗΜΑΡ. Και με το που το λέει, βγαίνουν τα γνωστά παπαγαλάκια της πλάκας να μποϊκοτάρουν και να τορπιλίσουν και αρχίζουν και λένε «να φύγει ο Σαμαράς από πρωθυπουργός και να έρθει ο Κουβέλης ή ο Παπαδήμος ή η Πιπιλή». Και όλα αυτά, γιατί; Γιατί η διαπλοκή των υπονόμων δεν θέλει πολιτική σταθερότητα και το λέω από τώρα, γιατί το έπιασα από τη μία: βουλώστε το στόμα σε αυτά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής των υπονόμων.»