Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρης Κυριτσάκης, μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για τις αποδοχές του και τις καταγγελίες της Φ. Πιπιλή.

«Έγινε μια κατά μέτωπο επίθεση από μέρους της κυρίας Πιπιλή, αλλά με το νόμο 3833/2010 οι μισθοί των προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών κατέβηκαν στο πλαφόν όχι του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά του γ.γ. υπουργείου. Δεν παίρνει πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής πάνω από 5.700 ευρώ και τώρα, με τα νέα ψαλιδίσματα, έχει κατέβει στα 4.900 ευρώ, από πάσης φύσεως αποδοχές: επιδόματα, υπερωρίες, συνέδρια κτλ. Τα πάντα αφαιρούνται.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Με βάση δε τη νομοθεσία που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους – ακόμη και τους δικαστικούς – ο συνταξιούχος που θα απασχοληθεί περιορίζεται στο 30% της σύνταξής του και παίρνει το υπόλοιπο από την υπηρεσία στην οποία εργάζεται. Όταν, όμως, υπάρχει πλαφόν, όπως στην υπηρεσία που είμαστε, υπολογίζεται κι αυτό που παίρνει από τη σύνταξη και από τα επικουρικά κτλ., υπολογίζεται και βγαίνει το πλαφόν. Ξέρετε πόσα είναι τα ακαθάριστά μου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τώρα το Μάρτιο; 2.030 ευρώ τα ακαθάριστα και 1.605 ευρώ τα καθαρά.

Είναι εισηγητές αποκλειστικής απασχόλησης (σ.σ.: για τους εισηγητές που παίρνουν αμοιβή παραπλήσια του προέδρου της Αρχής). Παίρνουν κι αυτοί το πλαφόν, επομένως ούτε συνεδριάσεις ούτε τίποτα. Και δεν έχω πάρει ούτε εγώ. Στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών δε προσωπικά – και επαίρομαι γι’ αυτό – περιόρισα τις συνεδριάσεις στις 70-80 το χρόνο, κατά 40% τις πάσης φύσεως δαπάνες της επιτροπής και κάνουμε οικονομία. Ό,τι περισσεύει, το αποδίδουμε στο κράτος. Οι εισηγητές παίρνουν 150 ευρώ για κάθε συνεδρίαση.»