Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ο νόμος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει τα της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου, δραστηριότητα της οποίας ετήσιος τζίρος, στη χώρα μας, υπολογίζεται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βασικοί άξονες του νόμου η προκήρυξη διαγωνισμού για την λειτουργία διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών, η καθιέρωση της ατομικής κάρτας παίκτη και η καθιέρωση του 21ου έτους ηλικίας ως όριο για την είσοδο στα καζίνο και τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο. Επίσης την εισαγωγή 35.000 παιχνιδομηχανών (τα περίφημα φρουτάκια, για τα οποία τόσες αντιδράσεις είχαν υπάρξει λίγους μήνες πριν).

Από αυτά τα 16.500 θα τα διαχειρίζεται ο ΟΠΑΠ μέσω των πρακτορείων του, ενώ τα υπόλοιπα θα παραχωρηθούν, πάλι από τον ΟΠΑΠ, σε τρίτους προς εκμετάλλευση.

Το «Βήμα» ζήτησε την άποψη ενός ανθρώπου που έχουν περάσει πολλές ώρες τζογάροντας, με απώλειες τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στην προσωπική ζωή. Τελικά βρήκε καταφύγιο στην ομάδα των «Ανώνυμων Τζογαδόρων». Όπως λέει «ο τζόγος είναι εθισμός και ασθένεια απλά σε αντίθεση με τα άλλα είδη εξαρτήσεων ο τζογαδόρος δεν φαίνεται. Επιπλέον, ειδικά ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι γρηγορότερος και ως εκ τούτου εθιστικότερος».