Με σαφώς μικρότερη συμμετοχή από χθες λόγω καιρικών συνθηκών αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγανάκτηση χιλιάδες αθηναίοι τήρησαν την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ενα ετερόκλητο πλήθος όλων των ηλικιών από παιδιά μέχρι νέους και ηλικιωμένους και όλων των πολιτικών αποκλίσεων φώναζαν συνθήματα όπως «εεε…οοο… πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ». Επίσης δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα κατά των πολιτκών.

Στη σημερινή συγκέντρωση υπήρχαν και πολλοί που κρατώντας κατσαρόλες και κουτάλια έδιναν έναν ιδιαίτερο τόνο με τον ήχο που προκαλούσαν τα χτυπήματα στα μεταλλικά σκευάσματα

Και σήμερα έκανε την εμφάνισή του το πανό που στα ισπανικά έγραφε: «Είμαστε ξύπνιοι τη ώρα είναι: Είναι ώρα να φύγουν». Επίσης πολλοί εκφράζανε την πεποίθηση ότι μόλις κλείσουν τα μαγαζιά θα συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει και σήμερα την πρόσβαση προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφ. Αμαλίας από την οδό Ξενοφώντος.

Υπόλοπη Ελλάδα

Ειρηνικά συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την κινητοποίηση τους και οι «Αγανακτισμένοι» στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Η προσέλευση άρχισε στις έξι το απόγευμα και συνεχίζεται, με μικρότερη ωστόσο μαζικότητα, σε σχέση με τη χθεσινή πρώτη μέρα.

Δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια, συμμετέχοντας στην εκεί εκδήλωση.

Μικρότερη ήταν η προσέλευση των πολιτών στην Πάτρα, λόγω της βροχόπτωσης.

Πάντως μέχρι αργά το βράδυ εξακολουθούσαν να παραμένουν συγκεντρωμένοι πολίτες στην πλατεία Γεωργίου.

Περισσότερα από 1.500 συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών.

Το ίδιο σκηνικό για δεύτερη ημέρα και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, όπου συγκεντρώθηκαν κυρίως νεαρά άτομα.

Δεύτερη μέρα κινητοποίησης και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στην πλατεία βρίσκονται πολίτες κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια.