Για όλα, λοιπόν, φταίνε οι τράπεζες. Οσοι είχαν την υποµονή και την ψυχική αντοχή να παρακολουθήσουν την πρώτη µετά Κόστα Ρίκα οµιλία του κ. Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τώρα γνωρίζουν πώς έπεσε η προηγούµενη κυβέρνηση.

Εµαθαν πώς έγινε η συνωµοσία στις κοσµικές Κάννες. Εκεί νύχτα συναντήθηκαν επί σκηνής µεν οι άρχοντες της Ευρώπης, στο δε παρασκήνιο οι εκπρόσωποι των σκοτεινών συµφερόντων του ελληνικού κατεστηµένου και µεθόδευσαν την αποποµπή της κυβερνήσεως των Αθηνών.

Οι πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις διερωτώνται ποιος φταίει για την αρξάµενη και κλιµακούµενη σύγκρουση ανάµεσα σε παλαιούς γνωρίµους (όπως είναι ο κ. Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι διοικούντες τα τραπεζικά ιδρύµατα της χώρας).

Η αναφερόµενη επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σηµαίνει ότι χρειάζονται νέα µεγάλα κεφάλαια για τις τράπεζες που θα υποστούν ασήκωτες ζηµίες µε το γνωστό κούρεµα στο δηµόσιο χρέος.

Ποιος ευθύνεται για τα φέσια που έφαγαν οι τράπεζες και τώρα οδηγούνται στο κούρεµα; Πού πήγαν οι καταθέσεις των Ελλήνων; Οι τράπεζες αγόραζαν οµόλογα του ελληνικού Δηµοσίου κατά διαταγήν του υπουργείου που ουσιαστικώς τις διοικούσε. Αυτά τα οµόλογα έρχεται τώρα να κουρέψει η κυβέρνηση και επειδή έτσι ζηµιώνονται οι τράπεζες τους ζητείται να βρουν λεφτά για να καλύψουν τις ζηµίες, άλλως θα βάλει το κράτος τα λεφτά αλλά θα πάρει τις τράπεζες (αυτό εννοεί ο κ. Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όταν απαιτεί κοινές µετοχές).

Δεν είναι σαφές τι επιδιώκουν όσοι έστησαν το παραµύθι που στοχοποιεί τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όσα θαλασσοδάνεια κι αν έχουν δώσει (ρωτώντας προηγουµένως, ως έχει οµολογηθεί, την ίδια την κυβέρνηση!) έχουν φανερή ευρωστία και επιτυχή ανάπτυξη από την Τουρκία ως το βορειότερο σηµείο της Βαλκανικής.

Κάτι προφανώς έχουν στο µυαλό τους. Φύσιν πονηράν µεταβαλείν ου ράδιον, λένε ορισµένοι. Μήπως θέλουν να ξαναφέρουν τον Κοσκωτά;
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ