Κούνησα δυνατά τη χριστουγεννιάτικη µπάλα µε τη φιγούρα του Καρλ Λάγκερφελντ. Χιλιάδες χρυσές φυσαλίδες έστησαν τρελό χορό γύρω από το µαύρο σµόκιν και τη χαρακτηριστική κοτσίδα του «Κάιζερ» της διεθνούς µόδας. «Ο αγαπηµένος µου Καρλ» είπα στη Θέκλα, η οποία περιεργαζόταν µε προσοχή τα κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού που έφεραν την υπογραφή του διάσηµου µετρ.

«Είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής των εφετινών γιορτών» χαµογέλασα. «Η κούκλα Λάγκερφελντ είναι το απόλυτο trend στις εντυπωσιακές βιτρίνες των καταστηµάτων της Faubourg Saint-Honoré, της Avenue Montaigne και του St Germain» συνέχισα. «Είναι ο σχεδιαστής που θα “ντύσει” τις περισσότερες ελληνίδες και άλλες κυρίες του διεθνούς τζετ σετ οι οποίες έχουν δώσει πραγµατική µάχη για να εξασφαλίσουν τη διαµονή τους σε ένα από τα 37 δωµάτια και τις 14 σουίτες του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου “Les Airelles” της Κουρσεβέλ» πέρασα τα δάχτυλά µου πάνω από το λευκό-ασηµένιο σατέν φόρεµα της Chanel.

Η στενή µου φίλη έκλεισε το «Vanity Fair» µε τη sexy, κοκκινοµάλλα πλέον, Σκάρλετ Τζοχάνσον στο εξώφυλλο. «Πριν από την glamorous όµως ανάβαση στις Γαλλικές Αλπεις, τη διαµονή σε ένα από τα πιο ακριβά hotels της Ευρώπης και το άνετο “lift” στο Trois Vallées προηγούνται τα… δείπνα του αποχωρισµού» αναστέναξα. «Το ζεύγος Γιώργου και Τατιάνας Κορωνιά ετοιµάζει µάλιστα δύο pro-Christmas dinners στο σπίτι του στη Φιλοθέη» χτύπησε και εκείνη µε την παλάµη της την παιχνιδιάρικη snowball του Καρλ.

Τα private dinners Κορωνιά, ο Joël και τα fairytales

∆άγκωσα µε χάρη µια τάρτα µε φρούτα του δάσους, σχεδόν όµοια µε αυτές που ετοιµάζει ο σεφ Πιερ Γκανιέ για τους υψηλούς πελάτες του στο ξενοδοχείο «Les Airelles». «Μµµ! Πάντα µου άρεσε η φιλοξενία του ζεύγους Κορωνιά» είπα ρίχνοντας λίγα ακόµη ξύλα στο τζάκι. «Ενα σπίτι πολύ εντυπωσιακό, µε µοντέρνο design, εξαιρετικά έργα τέχνης όπως αυτό του Φερνάντο Μποτέρο, µεγάλους κήπους και µια εξωτερική πισίνα η οποία όµως περνά σε δεύτερο πλάνο όταν κανείς επισκεφθεί την τεράστια εσωτερική στο chalet του couple στην Αράχοβα» τόνισα. Η Θέκλα µε ενηµέρωσε ότι η γοητευτική, καλογυµνασµένη Τατιάνα Κορωνιά, η οποία θα πρέπει να παραδεχθώ ότι διαθέτει από τις πλέον καλλίγραµµες γάµπες, εξέδωσε ένα είδους «statement» για τους καλεσµένους της.

Οι guests θα πρέπει να προσέλθουν στο πρώτο dinner, το οποίο πραγµατοποιείται την Πέµπτη 15 ∆εκεµβρίου, και στο επόµενο, λίγα µόλις εικοσιτετράωρα µετά, µε ένδυµα black tie. Très chic! ∆είπνα, tuxedo, µακριά φορέµατα και ακριβά κοσµήµατα είχαν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστηµα.

Νιώθω να επιστρέφω σε µια εποχή γεµάτη λάµψη, αστερόσκονη και παγιέτα.

Οταν όλοι νόµιζαν ότι η Ελλάδα είναι µια πλούσια χώρα. Η χώρα των Cayenne, της Mykonos και του «Nammos», των πανάκριβων πούρων, της σαµπάνιας και των πολυτελών yachts. Χρυσαφένια fairytales που έγιναν σκόνη κάτω από το βάρος της οικονοµικής κρίσης… Επιπλέον, αυτός ο διάσηµος Joël Robuchon, ο γάλλος chef, στενός φίλος και συνεργάτης για χρόνια του Ντόρη Μαργέλλου, δεν θα επιβιβαστεί σε λίαρ τζετ αυτή τη φορά για να πετάξει στην Αθήνα και να µαγειρέψει για λίγους επιφανείς.

Μαθαίνω ότι αµέσως µετά τα κλειστά δείπνα ο Γιώργος και η Τατιάνα Κορωνιά θα επισκεφθούν το chalet τους στην Αράχοβα για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την Πρωτοχρονιά θα βρίσκονται στην Κουρσεβέλ των ρώσων µεγιστάνων και ισχυρών ελλήνων επιχειρηµατιών.

Η αποκαλυπτική πλάτη της ∆έσποινας, τα chalets της Αράχοβας, οι εξωτικοί προορισµοί

Παρακολουθώ µε προσοχή στην οθόνη του κινητού µου, µέσα από µια φωτογραφία που µου έστειλαν φίλοι, την τεράστια, αποκαλυπτική πλάτη της ∆έσποινας Βανδή. Η δηµοφιλής αοιδός, πιο sexy από ποτέ, µε stretch µαύρη φόρµα, κόβει την ανάσα στην πίστα του «Fever», στο πλευρό της Ελλης Κοκκίνου και του Νίκου Οικονοµόπουλου. Σκέφτοµαι αν θα πρέπει να φορέσω κι εγώ τη µαύρη µου φόρµα µε την υπογραφή Rick Owens στο σύντοµο πέρασµά µου από την Αράχοβα.

Οι µυρωδιές από τη λαοφιλή ταβέρνα της «Κυρα-Παναγιώτας» και τα ατελείωτα ξεφαντώµατα µε τις δυνατές µουσικές στην «Ακουαρέλα»… I feel so bored. Εκείνοι όµως που διαθέτουν πολυτελή chalets στο «ελληνικό Gstaad» θα περάσουν καλά.

Με Christmas decoration, gourmet φαγητό και τεράστιες φωτιές στο τζάκι.

Ο Ανδρέας και η Αννυ Πετράκη, ο Νίκος Τσάκος µε τη σύζυγό του Σήλια Κριθαριώτη , ο Βίλλυ και η Μαίρη Παναγιωτίδη , ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή θα βρίσκονται εκεί… Κάποιοι άλλοι θα προτιµήσουν τις εξωτικές νήσους αντί για τις ελληνικές βουνοκορφές και τις Γαλλικές και Ελβετικές Αλπεις. Ο Μαυρίκιος είναι ο αγαπηµένος προορισµός για τον ∆ηµήτρη και τη Λιάνα Μαυροµάτη , την Αναστασία Πατέρα και τον Στέφανο Μαρσάλια. Μαθαίνω ότι και το πλέον glamorous ρεβεγιόν της πόλης, αυτό στην κατοικία του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Κοπελούζου, δεν θα πραγµατοποιηθεί εφέτος.

Ονειρεµένα καλοκαίρια κροίσων στη Mykonos

Η εικόνα του εντολοδόχου πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι, µε το µακρύ, κοµψό, γκρι παλτό και του υπαλλήλου του Κοινοβουλίου να του «φρεσκάρει» την πλάτη µε µια βούρτσα Giorgio Armani µε γοητεύει αφάνταστα. Επιµονή στην κοµψότητα παρά τα έντονα οικονοµικά προβλήµατα της γειτονικής χώρας.

Καλοκαίρια στη Σαρδηνία. Τα αγαπάω όπως και αυτά στη Μύκονο, η οποία αναµένεται σε λίγους µήνες να προσελκύσει και πάλι τους µεγιστάνες του πλούτου. Συζητείται έντονα ότι µετά το big party των λιβανέζων µεγιστάνων τον προηγούµενο Σεπτέµβριο µε προσκεκληµένο τον super star Seal, κροίσοι από ολόκληρο τον κόσµο θα καταφθάσουν στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Με ιδιωτικά αεροπλάνα και υπερσύγχρονα yachts. Πληροφορούµαι επίσης ότι για τα parties που θα διοργανωθούν στις παραλίες της Ψαρούς, της Ελιάς και στο Καλό Λιβάδι θα υπάρχει 24ωρο limousine service. Ετσι, µήπως κάποιος από τους guests βαρεθεί τη χωρίς όρια κατανάλωση γαλλικής σαµπάνιας συνοδεία αστακού και φουαγκρά.

Party µε τη sexy Shakira

Σαουδάραβας κροίσος, ο οποίος ετοιµάζεται να αγοράσει τη βίλα έλληνα µεγαλοεπιχειρηµατία στον Αγιο Στέφανο, σκέφτεται να προσκαλέσει ειδικά για το party του τη sexy τραγουδίστρια Shakira. Η κολοµβιανής καταγωγής σουπερστάρ γνωρίζει καλά τη Μύκονο. Υπάρχει πάντα βέβαια και ο Αντώνης Ρέµος. Ο δηµοφιλής τραγουδιστής διαθέτει σπίτι στο glamorous νησί. Είναι άλλωστε συχνά guest σε super parties…

Τα διαμάντια του Asprey, το κάλεσμα Χούρι και η βάφτιση

Ο µεγαλοβιοµήχανος, χρυσός κληρονόµος Φίφης ∆ελµούζος-Κασ- σανδρής µού τηλεφωνεί από το Λονδίνο για να µε πληροφορήσει ότι η σύζυγος πρώην επιφανούς επιχειρηµατία που αντιµετωπίζει σοβαρά προβλήµατα µε τις ελληνικές αρχές ψώνιζε πανάκριβα κοσµήµατα στο περίφηµο Asprey του Λονδίνου στον αριθµό 167 της New Bond Street. Αµέσως µετά δείπνησε στο trendy «Wolfgang Puck» στον αριθµό 45 της Park Lane. Στην Αθήνα την περασµένη Παρασκευή το βράδυ πραγµατοποιήθηκε private dinner στην κατοικία του λιβανέζικης καταγωγής µεγαλοκατασκευαστή Σαΐντ Χούρι.

Στην Εκάλη ανηφόρισαν πολλοί γνωστοί επιχειρηµατίες µε τις συζύγους τους. Ανάµεσά τους τα ζεύγη Θανάση Λαβίδα και Στέλιου Ζαββού.

Κάπου κοντά, µέσα στο µικρό εκκλησάκι της οικογενειακής έπαυλης, το νεαρό ζευγάρι Εβελίνας Πετράκη και Τζεµπ Μαυρίδη θα βαφτίσει την κόρη του. Η µικρή θα πάρει το όνοµα της γιαγιάς της, Ζαΐρας, συζύγου του εφοπλιστή Αλέκου Πετράκη. Οι προετοιµασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ