* Με νεκρούς αποχαιρετήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα (ο γιος και τα εγγόνια του Μοαμάρ Καντάφι), με νεκρούς υποδεχθήκαμε χθες τη νέα εβδομάδα, καθώς κατά τις πρώτες ώρες της ανακοινώθηκε η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν. Δεν αφορούν όμως μόνο επωνύμους οι απώλειες.

* Περισσότερα από 1.400 τα θύματα από ενέργειες που αποδίδονται στη δράση συμμοριών τουοργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο. Εντυπωσιακός αριθμός!

* Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, οι περισσότεροι φόνοι σημειώθηκαν στο Βόρειο Μεξικό, όπου τα καρτέλ συνεχίζουν να μάχονται για τον έλεγχο των δρόμων από όπου διακινούνται τα ναρκωτικά. Αρκετοί από τους θανόντες ήταν μετανάστες από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Οπου θα έχτιζαν ένα καλύτερο αύριο.Για να συναντήσουν, τελικά, τον θάνατο στα μισά του ταξιδιού τους…

* Ως γνωστόν, η βία στα γήπεδα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό… έθιμο-προνόμιο: ακόμη και νεκρό από πυροβολισμούς είχε ο τελικός του πρωταθλήματος «Καριόκα» στο Ρίοντε Τζανέιρο λίγο πριν από τον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Βάσκο ντα Γκάμα και Φλαμένγκο. Εμπόλεμη κατάσταση παντού, ακόμη και στα τερέν.

* Εν μέσω πολέμων, δολοφονιών και πόνου, πολύ πόνου, επιτέλους μια «συναυλία ειρήνης». Θα τη διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας.

* Η ορχήστρα θα αποτελείται από μουσικούς της Σταατσκαπέλε και της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, της Φιλαρμονικήςτης Βιέννης, της Ορχήστρας του Παρισιού και της Σκάλας του Μιλάνου. Από σημαντικούς, δηλαδή, καλλιτέχνες που φιλοδοξούν να «μιλήσουν» με την τέχνη τους για την αγάπη και την αρμονική συμβίωση των λαών. Γιατί αρκετά μίλησαν τα όπλα.

***

Κύριε διευθυντά,

Ποιος είπε ότι ο βασιλικός γάμος που τελέστηκε στη Βρετανία δεν διέθετε και κακή πεθερά; Και όμως, τη βρήκε στο πρόσωπο του ΚΚΕ της Αλέκας Παπαρήγα (στο σκίτσο). Το οποίο, με το που εξήλθαν οι νεόνυμφοι από το Αβαείο του Γουεστμίνστερ έσπευσε όχι να ευχηθεί αλλά να… καταραστεί με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του Μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους». Υποθέτω ότι ύστερα από αυτό το ανηλεές «χτύπημα» νεόνυμφοι και καλεσμένοι δεν είχαν όρεξη ούτε καν να δοκιμάσουν το γαμήλιο κέικ, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ σωριάστηκε ημιλιπόθυμη στον θρόνο μη αντέχοντας την απαξίωση που της επιφύλαξε η Αλέκα. Την ίδια στιγμή απορώ πραγματικά με το πολιτικό κριτήριο και με τη σοβαρότητα εκείνων που συνέταξαν και έδωσαν στη δημοσιότητα το κωμικό κείμενο. Το οποίο, πέραν της πλάκας, δείχνει, φοβούμαι, πολλά για το ποιο είναι σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος…

Μετά τιμής (και απορίας)

Πανδώρα