Επιμένει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στην αποχή των εργαζομένων στους δήμους από οποιαδήποτε εργασία που σχετίζεται με την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών, διαμαρτυρόμενη για την μείωση των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

1. Οι 6.500 περίπου εργαζόμενοι, αριθμό που ανακοίνωσε ως δικαιούχους η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για την Ειδική εκλογική αποζημίωση (400,00 ευρώ), σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας.

2. Η αναλογία ένας εργαζόμενος για κάθε τρία εκλογικά τμήματα είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί, τονίζει η Ομοσπονδία. Κι αυτό γιατί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την εύρυθμη και σωστή εκλογική διαδικασία όσο και για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν σε αυτή.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, ως εκ τούτου, εμένει στην απόφασή της για αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που σχετίζεται με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, όπως επίσης στο να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.