Υπάρχουν κάποια φαγητά που συνδέονται αυτόματα με το οικογενειακό τραπέζι, τις γιορτές και τις στιγμές που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε χωρίς ρίσκο. Το ρολό χοιρινό στο φούρνο, όπως το προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία.
Μια συνταγή-εγγύηση, με ζουμερό κρέας, αρωματική γέμιση και μια σάλτσα που «δένει» ιδανικά με τον γκρατιναρισμένο πουρέ πατάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο θαλπωρή, νοστιμιά και ισορροπημένη γεύση.
Το χοιρινό ανοίγει και γεμίζεται με βούτυρο, μουστάρδα, μήλο και μυρωδικά, αποκτώντας γλυκές και πικάντικες νότες, ενώ το μέλι στο τελείωμα χαρίζει λαχταριστό γλάσο και βαθύ χρώμα. Το αργό ψήσιμο εξασφαλίζει τρυφερό αποτέλεσμα, ενώ τα υγρά του ταψιού μετατρέπονται σε μια πλούσια σάλτσα κρασιού που απογειώνει κάθε μπουκιά. Συνοδευμένο από πουρέ πατάτας ογκρατέν, το πιάτο γίνεται ολοκληρωμένο, ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι, γιορτές ή κάθε περίσταση που αξίζει κάτι ξεχωριστό αλλά δοκιμασμένο.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
