Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική το πρωί της Δευτέρας, 18 Αυγούστου 2025, μετά από νοσηλεία πέντε ημερών, και επέστρεψε στο σπίτι του.
Δύο μέρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Αυγούστου, ο τραγουδιστής επανήλθε στα social media, ανεβάζοντας ένα Instagram story όπου εμφανίζεται ένα χάρτινο ομοίωμα-μαριονέτα του ίδιου να τραγουδά απόσπασμα συναυλίας του. Στο story, αναγράφονται στίχοι από το τραγούδι του «Τρελός»: «Ίσως εγώ να’μαι τρελός αλλά εσύ έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν με έκανες καλά στην αγκαλιά σου».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Γιώργος Μαζωνάκης προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση μετά τη νοσηλεία και προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν νομικές ενέργειες κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Το ιστορικό της εισαγωγής του στην ψυχιατρική κλινική
Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Αυγούστου, ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη εκτάκτως σε δημόσια ψυχιατρική κλινική έπειτα από πρωτοβουλία της οικογένειάς του, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους θαυμαστές του και στον καλλιτεχνικό χώρο.
Ο τραγουδιστής είχε δηλώσει τότε, μέσω του δικηγόρου του, ότι ο εγκλεισμός έγινε εν αγνοία του και χωρίς τη συγκατάθεσή του. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο τραγουδιστής κατηγορεί μέλη της οικογένειάς του ότι «τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί» επειδή, όπως εξηγεί, «ετοιμαζόταν να καταθέσει μηνύσεις στα ίδια πρόσωπα για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα».
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2024, ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέθεσε δύο αγωγές κατά της αδελφής του, Βάσως, λόγω οικονομικών διαφορών. Η διαμάχη αυτή είχε γίνει γνωστή από τον Μάιο του ίδιου έτους, με τον δικηγόρο του να μιλά για «μείζονα αντιδικία» για τη διασφάλιση της περιουσιακής του κατάστασης και της επαγγελματικής του διαδρομής.
Όσο ο τραγουδιστής βρισκόταν στο ψυχιατρείο, η οικογένειά του ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων τους: «Για εμάς, την οικογένεια του Γιώργου, αξία έχει η υγεία, η ασφάλεια και η ζωή του. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει, δεν το προσεγγίζουμε. Σίγουρα δε, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιδικίας. Όταν εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του, μπορεί ο οποιοσδήποτε τρίτος να κάνει δηλώσεις, να εκφράσει θέσεις και να υποστηρίξει οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τον καταστήσει οικείο και αγαπητό».
Μετά το εξιτήριο, ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίστηκε ευδιάθετος και συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γιώργο Μερκουλίδη ο αγαπημένος τραγουδιστής δήλωσε ότι όλα είναι μια χαρά και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τον κόσμο που του στάθηκε.
Eurokinissi
«Σας ευχαριστώ πολύ όλους, να είστε καλά… Όλα είναι μια χαρά. Σας ευχαριστώ πολύ για την αντιμετώπισή σας. Όλα είναι πολύ καλά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Σας ευχαριστώ» δήλωσε ο ίδιος κατά την έξοδό του από την κλινική.
Όπως έγινε γνωστό από εκπομπή του Αντ1, οι γιατροί έδωσαν τη θεραπευτική άδεια στον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας πήρε εξιτήριο από τη ψυχιατρική κλινική μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας.
Πλέον, αναμένεται η οριστική απόφαση των γιατρών σχετικά με το αν ο δημοφιλής τραγουδιστής αντιμετωπίζει ζήτημα ψυχικής υγείας και θα μεταβεί στο Δρομοκαΐτειο εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου.
