ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Το «Launchpad» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ πλέει στα ελληνικά νερά – Το υπερπολυτελές γιοτ των $300 εκατ. στον Κορινθιακό

Το «Launchpad» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ πλέει στα ελληνικά νερά – Το υπερπολυτελές γιοτ των $300 εκατ. στον Κορινθιακό 1
@zuck / IG

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ μπορεί να μην έχει εμφανιστεί, όμως το αποτύπωμα της πολυτέλειας του είναι ήδη αισθητό: το γιοτ-θρύλος “Launchpad” και το σκάφος υποστήριξης “Wingman” εντοπίστηκαν στον Κορινθιακό κόλπο, μαγνητίζοντας βλέμματα και φακούς.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Το τεραστίων διαστάσεων superyacht του ιδρυτή της Meta, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, έκανε την εμφάνισή του ανοιχτά της Αλεποχωρίου, δυτικά της Αθήνας, έχοντας νωρίτερα περάσει από το Ιόνιο. Αν και ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ δεν έχει θεαθεί μέχρι στιγμής, η παρουσία των δύο γιγαντιαίων σκαφών δεν πέρασε απαρατήρητη από ντόπιους και τουρίστες.

Το κύριο σκάφος “Launchpad” – μια πλωτή πολιτεία αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων – συνοδεύεται από το “Wingman”, ένα σκάφος υποστήριξης που θυμίζει κινητή ναυτική βάση. Το “Wingman” είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, κέντρο καταδύσεων με αποσυμπιεστικό θάλαμο, αλλά και υποδομές για μεταφορά εξοπλισμού όπως υποβρύχια Triton, water scooters, πολυτελή βοηθητικά σκάφη και personal watercrafts.

Το mega-yacht του CEO της Meta δεν είναι απλώς ένα πολυτελές μέσο μετακίνησης, αλλά ένα σύμβολο νέου τύπου lifestyle: υψηλής τεχνολογίας, απόλυτης ιδιωτικότητας και εξερεύνησης με στιλ. Η παρουσία του στα ελληνικά ύδατα δεν αποκλείεται να εντάσσεται σε πολυήμερη θαλάσσια περιήγηση, με πιθανές στάσεις σε κοσμοπολίτικους προορισμούς του Αιγαίου και του Ιονίου.

Το «Launchpad» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ πλέει στα ελληνικά νερά – Το υπερπολυτελές γιοτ των $300 εκατ. στον Κορινθιακό 2

Εν πλω... μεγιστάνας

Αν και ο Ζάκερμπεργκ επιλέγει διακριτικότητα και σπάνια δίνει τροφή στα lifestyle media, η εμφάνιση του “Launchpad” προκαλεί φρενίτιδα όπου κι αν βρεθεί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν με αγωνία μήπως τελικά ο δισεκατομμυριούχος κάνει την εμφάνισή του σε κάποια παραλία ή λιμάνι της χώρας.

Άλλωστε, η Ελλάδα αποτελεί τα τελευταία χρόνια αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό διεθνών προσωπικοτήτων που αναζητούν θάλασσα, ήλιο και διακριτικότητα – ακριβώς ό,τι προσφέρει ένα πλωτό παλάτι σαν το “Launchpad”.


Από την τάξη στη Βουλή: Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης

Τι σημαίνει να έχεις υπάρξει δασκάλα πριν γίνεις Υπουργός Παιδείας; Η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν μιλά ως επαγγελματίας πολιτικός αλλά ως εκπαιδευτικός που έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες, έχει δουλέψει παράλληλα σε διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσει το ωράριο της, έχει κάνει μάθημα σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών, δυνατοτήτων και κοινωνικού στάτους.


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ