Στάρμερ κατά Μασκ: «Προσπαθεί να προκαλέσει διχόνοια» μετά τη δολοφονία Νόβακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατηγόρησε τον Ίλον Μασκ ότι επιχειρεί να τροφοδοτήσει διχαστικό κλίμα στη Βρετανία με αφορμή τη δολοφονία λευκού φοιτητή στο Σαουθάμπτον, υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις

Στάρμερ κατά Μασκ: «Προσπαθεί να προκαλέσει διχόνοια» μετά τη δολοφονία Νόβακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατηγόρησε  τον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό Ίλον Μασκ ότι «προσπαθεί να προκαλέσει διχόνοια» μετά τη δολοφονία ενός λευκού φοιτητή, στον οποίο οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες ενώ ήταν ετοιμοθάνατος αφού εκείνος κατηγορήθηκε για ρατσιστική προσβολή από τον δολοφόνο του, έναν νεαρό Σιχ.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ Ίλον Μασκ «για άλλη μια αφορά εμπλέκεται στην πολιτική μας ζωή αυτές τις τελευταίες ημέρες προσπαθώντας να προκαλέσει διχόνοια», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.

Η ακροδεξιά χρησιμοποίησε τη δολοφονία του Χένρι Νόβακ στο Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, για να κατηγορήσει την αστυνομία για «προκατάληψη σε βάρος των Λευκών». Ο Ίλον Μασκ έχει δηλώσει έτοιμος να χρηματοδοτήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της αστυνομίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version