Πόλεμος στο Ισραήλ: Λύγισε σε ζωντανή μετάδοση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου λύγισε μιλώντας για την αιματοχυσία στο Ισραήλ - «Είναι δύσκολο, απολογούμαι» είπε ο Τζον Κίρμπι.

Συγκινημένος και αδύναμος να αρθρώσει μία κουβέντα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε για τον πόλεμο στο Ισραήλ στο CNN o εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Όταν ο δημοσιογράφος περιέγραψε τις εικόνες φρίκης από τον πόλεμο, με μωρά να απομακρύνονται βάναυσα από τις μητέρες τους και νεαρές γυναίκες να βιάζονται και να διαπομπεύονται, η συγκίνηση ήταν έκδηλη. «Υπάρχει πολύ θάνατος και καταστροφή στην περιοχή, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» είπε με ένα κόμπο στο λαιμό ο δημοσιογράφος.

«Εεεε» είπε ξεροκαταπίνοντας ο Κίρμπι, «με συγχωρείτε, είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις αυτές τις εικόνες. Είναι ανθρώπινες απώλειες, είναι άνθρωποι, μιλάμε για συγγενείς, ξαδέρφια, αδέρφια, αγαπημένους κάποιων. Είναι δύσκολο, απολογούμαι».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι «είναι πιθανό» να υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες μεταξύ εκείνων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.