Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του PES Ανδρουλάκης-Τσίπρας

Στην Ευρωβουλή την ερχόμενη εβδομάδα οι υποκλοπές στην Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES) θα βρεθούν την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις συνόδους αυτές ο κ. Ανδρουλάκης μετέχει ως τακτικό μέλος και ο κ. Τσίπρας ως παρατηρητής. Ωστόσο, η κοινή τους παρουσία στις συνόδους δεν έχει συμβάλει στο ελάχιστο στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών που είναι παγωμένες.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι πιθανό να συζητήσουν και το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.  Άλλωστε όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια με θέμα «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου». Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης «η απόφαση λήφθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων μετά από πρόταση των Ευρωσοσιαλιστών»

«Αδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ από Ευρωσοσιαλιστές

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία σκληρή κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων έγινε με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και τα υπονοούμενα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απροθυμία των ευρωσοσιαλιστών και προσωπικά του κ. Ανδρουλάκη να κρατήσουν ψηλά το όλο ζήτημα.  Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές με ανακοίνωση τους, επί της ουσίας, άδειασαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μέρα αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι «αδιανόητο» το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να συνεργαστεί με τη Δεξιά. « Η παράσταση μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου έλαβε τέλος» ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη που συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία του κ. Τσίπρα  αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο.

Το βέβαιο είναι ότι Ανδρουλάκης και Τσίπρας και με την σημερινή τους παρουσία στις Βρυξέλλες θα δώσουν και πάλι τον τίτλο «δύο ξένοι στην ίδια πόλη»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.