Νέα «τάση» στο upper class και δύο ιδιωτικά δείπνα

Οταν οι σύζυγοι των ισχυρών του χρήματος ασχολούνται με τον πολύχρωμο, φαντασμαγορικό, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χώρο της τέχνης.

Η κατοικία του 16ου αιώνα στη Via Venetto, την αριστοκρατική αυτή περιοχή της Ρώμης, που συνηθίζω να επισκέπτομαι λίγο πριν «πετάξω» για Βενετία και από εκεί με αυτοκίνητο στην Cortina d’ Ampezzo και τα μυθικά έργα τέχνης, έφερε στην επιφάνεια αυτή την καινούργια «τάση» (προσωπικά τη χαρακτηρίζω ελπιδοφόρα) που θέλει τις συζύγους των ισχυρών του χρήματος να ασχολούνται με τον πολύχρωμο, φαντασμαγορικό, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χώρο της τέχνης.

Οι κυρίες διαβάζουν πλέον βιβλία που έχουν να κάνουν με το art world, παρακολουθούν μέσω internet μαθήματα σε ξακουστά πανεπιστήμια και προχωρούν κάποιες φορές (ρωτώντας πάντα σε οικονομικό επίπεδο την άποψη του συζύγου) σε εντυπωσιακές αγορές.

Η ενασχόληση με την τέχνη έχει αρχίσει να ενδιαφέρει περισσότερο και από τη μόδα. Η Καμίλ το επιβεβαίωσε φυσώντας μακριά ένα από τα φτερά του πορτοκαλόχρυσου μαντό των πολυαγαπημένων μου Dolce & Gabbana.

Μια έκθεση με τον διάσημο Σον Σκάλι στο Μουσείο Μπενάκη και ένα private dinner δημιουργούν μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, δύο ιδιωτικά δείπνα πραγματοποιούνται στο Μουσείο. Το ένα με τη σφραγίδα επώνυμης επιχειρηματικής οικογένειας και το άλλο (των 21 ατόμων) από old money εφοπλιστή με μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο της τέχνης, γνωστό για τις σημαντικές δωρεές του σε εθνικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.