Ευρωπαϊκές αγορές – Νέο ιστορικό υψηλό με «σήμα» από τη Λαγκάρντ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,35% στις 488,43 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά ανήλθαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα σχόλια της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ότι αργεί ακόμα η αύξηση των επιτοκίων.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, αλλά θα εξασθενίσει το επόμενο έτος και θα παραμείνει μεσοπρόθεσμα εντός του στόχου του 2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,35% στις 488,43 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε και ο γερμανικός DAX, σημειώνοντας άνοδο 0,3% στις 16.148,64 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40, που ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 7.128,63 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05% στις 7.351,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX έκλεισε με μικρά κέρδη 0,2%.

Οι μετοχές της Royal Dutch Shell ενισχύθηκαν 2,1% μετά την ανακοίνωση του ενεργειακού κολοσσού ότι θα απλοποιήσει την επιχειρηματική της δομή και θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ολλανδία. Η κίνηση ανακοινώνεται επίσης μερικούς μήνες αφότου ολλανδικό δικαστήριο διέταξε τη Shell να επισπεύσει τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, απόφαση εναντίον της οποίας η Shell έχει ασκήσει έφεση.

Στον αντίποδα, η ισπανική τράπεζα BBVA κατρακύλησε 4,3% στον απόηχο της προσφοράς της για την εξαγορά του υπόλοιπου της Garanti BBVA έναντι 2,25 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.