Το ταξίδι στη Γενεύη, το «λουκέτο», το Γκστάαντ

Η οικονομική κρίση που έφερε μαζί της η παγκόσμια πανδημία έχει θλιβερά αποτελέσματα ακόμα και για λαμπερές ελβετικές πόλεις όπως η Γενεύη και η Λωζάννη.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής έφθασε στην Αθήνα αμέσως μετά τη Γενεύη.

Τον ρώτησα αν τα πράγματα στην όμορφη, μελαγχολική όμως σύμφωνα με την άποψή μου ελβετική πόλη, θυμίζουν κάτι από τις παλιές, χρυσές εποχές.

Ο κ. Κασσανδρής, μόνιμος… κάτοικος του Four Seasons Hotel des Bergues Geneva, πιστεύει ότι όλα θα επανέλθουν σιγά-σιγά. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την πορεία της COVID-19.

Εκείνο που πραγματικά έκανε εντύπωση είναι η εικόνα την οποία παρουσιάζει το ιστορικό ξενοδοχείο Richemont Geneve.

Το πολυτελές hotel, που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον κόσμο (μην ξεχνάμε ότι στη Γενεύη χτυπάει η καρδιά των σημαντικότερων τραπεζών, κοσμηματοπωλείων αλλά και πανάκριβων μονάδων φιλοξενίας), παραμένει κλειστό.

Το ξενοδοχείο δεν άνοιξε μετά το lockdown, δείχνοντας έτσι ότι η οικονομική κρίση που έφερε μαζί της η παγκόσμια πανδημία έχει θλιβερά αποτελέσματα ακόμα και για λαμπερές ελβετικές πόλεις όπως η Γενεύη και η Λωζάννη.

Ο κ. Κασσανδρής πληροφορήθηκε πάντως από φίλους, οι οποίοι μένουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Ελβετία, ότι τα αστραφτερά χιονοδρομικά spots, όπως το πολύβουο Γκστάαντ, προετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγαλειώδη openings στη διάρκεια των γιορτών…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.