Κατ΄αρχήν συμφωνία Τεχνικής Ολυμπιακής και Belterra για την πώληση του Πόρτο Καρράς

Θα προηγηθεί due diligence από τον αγοραστή - στα 205 εκατ ευρώ το τίμημα

Κατ΄αρχήν συμφωνία Τεχνικής Ολυμπιακής και Belterra για την πώληση του Πόρτο Καρράς
15.04.2020
12:39
Οικονομία
Βασίλης Κώτσης
 
Σε κατ΄αρχήν συμφωνία ήρθε η Τεχνική Ολυμπιακή με την Belterra Investments (συμφερόντων του Ιβάν Σαββιδη) για την πώληση του Πόρτο Καρράς. Οπως αναφέρει η Τεχνική Ολυμπιακή σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ, το τίμημα ανέρχεται στα 205 εκατ. ευρώ αλλά θα πρέπει να αφαιρεθούν 54 εκατ. που θα δοθούν στη Fortress, η οποία είχε δανείσει την εταιρεία με κεφάλαια κίνησης μέχρι να βρεθεί επενδυτής. Της οριστικής συναλλαγής θα προηγηθεί due dilligence από την Belterra. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την καταβολή του τιμήματος η Τεχνική Ολυμπιακή θα πάρει βαθειά ανάσα καθώς την βαραίνουν δάνεια 220 εκατ. ευρώ τα οποία με την σημερινή της ισχνύ κατασκευαστική δραστηριότητα δεν μπορει να εξυπηρετήσει.

Για αυτό άλλωστε και αποφάσισε να βγάλει προς πώληση το «ασημικό» της, τη θυγατρική της Πόρτο τΚαρράς ΑΕ, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου συγκροτήματος στη Σιθωνία Χαλκιδικής, και τις λοιπές θυγατρικές της που διαχειρίζονται τις διάφορες δραστηριότητες του συγκροτήματος (4 ξενοδοχεία, μαρίνα, γκολφ, καζίνο, οινοποιείο κ.λπ.).
Η θυγατρική διαθέτει και οικοδομική άδεια για ανέγερση 526 κτιρίων με χρήση κατοικίας εντός του συγκροτήματος.
Οταν ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του Πόρτο Καρράς η οικογένεια Στέγγου στην οποία ανήκει η Τεχνική Ολυμπιακή ευελπιστούσε για ένα τίμημα πάνω από 300 εκατ, ευρώ αλλά οι προτάσεις που δέχθηκε ήταν πολύ χαμηλότερες. Μάλιστα λόγω και της υγειονομικής κρίσης το τίμημα συρρικνώθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 200 εκατ ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυνμπιακής στο Χρηματιστήριο
SΚατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον τύπο και σε συνέχεια των από 29.10.2019, 13.11.2019 και 03.04.2020 ανακοινώσεων, η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μεταξύ αφενός της θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «T.O. International Holding Ltd» και αφετέρου της εταιρείας με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» που ανήκουν στην «ΤΟ International Holding Ltd» και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής, η οποία θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των ως άνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την Εταιρεία πρόσωπα. Στο παρόν στάδιο και με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσής της, τα κύρια σημεία της σχεδιαζόμενης συναλλαγής έχουν ως ακολούθως: Το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» για την απόκτηση όλων των ως άνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 Ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην Εταιρεία και τη θυγατρική αυτής «T.O. International Holding Ltd» για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 Ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis). Σημειώνεται ότι το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» μειώνεται κατά ποσό ανερχόμενο σε 53.994.360 Ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»για τις οποίες έχει εγγυηθεί η Εταιρεία. Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την Αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των Πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Εταιρείας. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταίες Ειδήσεις

5 το πρωί: «Παράθυρο» για νέες συνομιλίες ΗΠΑ, Ιράν – Πολιτική σύγκρουση για το πτυχίο Λαζαρίδη – «Ψαλιδίζει» την ανάπτυξη το ΔΝΤ

5 το πρωί: «Παράθυρο» για νέες συνομιλίες ΗΠΑ, Ιράν - Πολιτική σύγκρουση για το πτυχίο Λαζαρίδη - «Ψαλιδίζει» την ανάπτυξη το ΔΝΤ

5 το πρωί
12 λεπτά πριν Κατερίνα Μανιαδάκη

Champions League: Ατλέτικο και Παρί στους «4»

Champions League: Ατλέτικο και Παρί στους «4»

«Την παρατήσαμε»: Το sms στη φίλη της 19χρονης και το βίντεο που έκαψε τους συλληφθέντες

Θάνατος 19χρονης στην Κεφαλονιά: Sms και βίντεο «καίνε» τους συλληφθέντες

Ενοίκια: Oι κωδικοί στο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Ενοίκια: Oι κωδικοί στο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ενοίκια: Oι κωδικοί στο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Ενοίκια: Oι κωδικοί στο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία
6 ώρες πριν
Αεροπορικές: Νέο πλήγμα από το Ιράν με καύσιμα «φωτιά» και περικοπές πτήσεων

Αεροπορικές: Νέο πλήγμα από το Ιράν με καύσιμα «φωτιά» και περικοπές πτήσεων

Κόσμος
Δημήτρης Σταμούλης
Λαγκάρντ: Εκτός τροχιάς η ευρωζώνη λόγω ενέργειας – Ολα ανοιχτά για τα επιτόκια

Λαγκάρντ: Εκτός τροχιάς η ευρωζώνη λόγω ενέργειας - Ολα ανοιχτά για τα επιτόκια

Οικονομία
ΔΝΤ: Ο πόλεμος στο Ιράν πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη – Οι προβλέψεις για Ελλάδα

ΔΝΤ: Ο πόλεμος στο Ιράν πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη - Οι προβλέψεις για Ελλάδα

Κόσμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

1

Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό: Μύθος ή πραγματικότητα; - Grace

2

Ουγγαρία: Η ΕΕ ξεφορτώθηκε τον Όρμπαν, αλλά ο Μαγιάρ φέρνει νέους πονοκεφάλους

3

Νησιά και βουνοκορφές χωρίς ανεμογεννήτριεςι αλλάζει, ποια έργα μπλοκάρουν

4

Νέο σημείο τριβής ΝΑΤΟ, Τραμπ: «Όχι» της συμμαχίας στον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

5

Πωλείται η θαλαμηγός «Christina O» του Αριστοτέλη Ωνάση: Έρωτες, πάθη κι απιστίες σε ένα πλωτό αρχείο του 20ού αιώνα

6

Θάνατος 19χρονης στην Κεφαλονιά: Sms και βίντεο «καίνε» τους συλληφθέντες

7

Βίλα Φράνκα ντο Κάµπο: Το «Δαχτυλίδι της Πριγκίπισσας»

8

Επίθεση Τραμπ σε Μελόνι: «Είναι απαράδεκτη, δεν έχει θάρρος»

9

Φιλαρέτη Κομνηνού- Η σπάνια φωτογραφία με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του γιου της, Γιώργου Παπαγεωργίου -

10

Ο Λαζαρίδης παρουσίασε το πτυχίο και τα ένσημά του - «Δεν είμαι τεμπέλης όπως οι αριστεροί»

vimagazino
ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
vimagazino ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γκαέλ Αρκέζ: «Η Κάρμεν ξεπερνά τα όρια ενός λογοτεχνικού ή μουσικού έργου. Γίνεται σύμβολο ελευθερίας»

Γκαέλ Αρκέζ: «Η Κάρμεν ξεπερνά τα όρια ενός λογοτεχνικού ή μουσικού έργου»

Η διάσημη μεσόφωνος, που κάνει το ντεμπούτο της στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την εμβληματική ηρωίδα του Ζορζ Μπιζέ, μιλάει αποκλειστικά στο ΒΗΜΑgazino για το διαχρονικό μήνυμα της διάσημης όπερας, για τις σύνθετες απαιτήσεις του ρόλου και για τις ποικίλες ανταμοιβές του επαγγέλματός της.

BHMAgazino
Κοσμάς Βίδος
Κωνσταντίνος Πουλής: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν επιβάλει ποτέ ένα θέμα κεντρικής επικαιρότητας»

Κωνσταντίνος Πουλής: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν επιβάλει ποτέ ένα θέμα κεντρικής επικαιρότητας»

Κωνσταντίνος Πουλής: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν επιβάλει ποτέ ένα θέμα κεντρικής επικαιρότητας»

BHMAgazino
Γιώργος Νάστος
Βίλα Φράνκα ντο Κάµπο: Το «Δαχτυλίδι της Πριγκίπισσας»

Βίλα Φράνκα ντο Κάµπο: Το «Δαχτυλίδι της Πριγκίπισσας»

BHMAgazino
Γιώργος Μαζιάς
Ο Ρόθκο στην Τοσκάνη

Ο Ρόθκο στην Τοσκάνη

BHMAgazino
Μαριλένα Αστραπέλλου

Ειδήσεις

Γνώμες

Νέες Εποχές

ΒΗΜΑgazino

Έντυπη Έκδοση

English Version

© 2026 TO BHMA • All rights reserved.

Exit mobile version