Πότε αναλαμβάνουν τα νέα μέλη της κυπριακής κυβέρνησης

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Κύπρο.

Η σημαντικότερη αλλαγή προσώπων ήταν αυτή στο υπουργείο Οικονομικών. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Χάρης Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που έβγαλε την Κύπρο από τα μνημόνια, εγκατέλειψε το υπουργικό σχήμα και τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πότε αναλαμβάνουν

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Στην Κύπρο υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο θρησκευτικός όρκος, ενώ ισχύει ο θεσμός των επιτρόπων.

Τα νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τις αποφάσεις του προέδρου Αναστασιάδη, ως υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ως Υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο μέχρι σήμερα βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Νουρής.

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίζεται ο μέχρι τώρα δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος και αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διορίζεται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Νέοι Επίτροποι

Στο ίδιο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο πρόεδρος της Κύπρου αποφάσισε τον διορισμό του Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και της κυρίας Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.