Χοιρινό με μελιτζάνες στη γάστρα

Μια πιρουνιά με λίγη μελιτζάνα, ένα κομματάκι κρέας, φέτα και τηγανητή πατάτα που έχει ποτιστεί στη μελωμένη σάλτσα – η πιο ισορροπημένη μπουκιά, ορισμός του comfort food.

Προετοιμασία 10΄Ψήσιμο 1.40΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό χοιρινό από μπροστινό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια μεριδιάρικα (120 γρ. περίπου)

1 1/2 κιλό μελιτζάνες

1/2 ποτηράκι του κρασιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κρεμμύδια

3-4 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους ή ακανόνιστα τρίγωνα. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα.

Σωτάρουμε το χοιρινό και το τοποθετούμε στη γάστρα. Στο ίδιο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και τα προσθέτουμε στη γάστρα.

Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο στους 180οC και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

Προσθέτουμε στη γάστρα τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμη με το καπάκι κλειστό. Το σερβίρουμε στην πιατέλα με πατάτες τηγανητές και φέτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.