Eva Sakellari: Soul, pop, blues, funk αλλά και jazz ρεπερτόριο

Διασκευάζει το «Move Over» της Janis Joplin σε μια soul – jazz ενορχήστρωση

Η Eva Sakellari έχοντας στις αποσκευές της προηγούμενες επίσημες κυκλοφορίες, που κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ραδιόφωνα της χώρας συνεχίζει την συνεργασία της με την InSideOut Music Web Promotion και παρουσιάζει το νέο της Digital Single «Move Over», τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Janis Joplin σε μια Soul – Jazz ενορχήστρωση όπως την παρουσιάζει στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2004 επίσης έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων για πολλά και διαφορετικά events. Είναι ιδιοκτήτρια της μουσικής σχολής Lab Music Education Psychiko.

Τραγουδά soul, pop, blues, funk αλλά και jazz αγγλόφωνες επιτυχίες, καινούργιες και παλιές, original τραγούδια καθώς και «πειραγμένες» διασκευές από γνωστά τραγούδια.

Το 2015 έρχεται η συνεργασία με την InSideOut Music Web Promotion και κυκλοφορεί το Digital Single «Maybe» σε στίχους και μουσική της ίδιας σε ψηφιακή διανομή από την 14  Music. Το single έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιφέρεια της χώρας, κατακτώντας υψηλές θέσεις στα Airplay Charts. Στις 27 Μαρτίου 2017 κυκλοφόρησε το επόμενό της single με τίτλο «Save Me» στίχους και μουσική της ίδιας. Στις 7 Ιουνίου 2018 κυκλοφόρησε και το επόμενό της single με τίτλο «Money Friend» από τη «Heaven Music»

Πώς θα περιγράφατε τη ζωή σας μαζί με τη μουσική; Ποιες ήταν οι πρώτες σας επιρροές;

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στο Μεσολόγγι. Ήρθα ξανά στην Αθήνα για να σπουδάσω Αγγλική φιλολογία και έμεινα από τότε. Ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας στα 8 μου χρόνια, ενώ όταν ήρθα στην Αθήνα (και αφού ξεκίνησα να παίζω με διάφορες μπάντες) άρχισα και τα μαθήματα φωνητικής. Στη συνέχεια ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, τα οποία συνεχίζω μέχρι σήμερα και νομίζω θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα – άλλωστε, ποτέ δεν σταματάει η μάθηση. Οι πρώτες μου επιρροές ήταν οι μουσικές που άκουγαν οι γονείς μου όταν ήμουν πολύ μικρή. Στο σπίτι υπήρχαν διάφορα ακούσματα, από Χατζηδάκη, Αλεξίου (την οποία αγαπώ ιδιαίτερα) και παλιά λαϊκά μέχρι Simon & Garfunkel, Beatles και κάποια ιταλικά τραγούδια που ήταν τότε στη μόδα. Αργότερα, όντας μέλος της χορωδίας, τραγουδούσα κλασσικό χορωδιακό ρεπερτόριο αλλά κάναμε αφιερώματα σε πολλά είδη, ακόμα και σε ρεμπέτικα»

Γιατί ασχοληθήκατε με τη μουσική; Τι σημαίνει για εσάς μουσική – τραγούδι;

«Γιατί την αγαπώ βαθιά, επομένως δεν μπορώ να μην ασχολούμαι με αυτήν. Το τραγούδι και η μουσική είναι πάνω από όλα συναίσθημα. Όταν τραγουδάω, νιώθω να είμαι σε επαφή με τον εαυτό και τα συναισθήματά μου. Είναι έρωτας που δεν περνάει και που αδημονείσ να χαθείς μέσα του. Με κάνει δυνατή, με ξεκουράζει, με μεταμορφώνει, μου δίνει φωνή, με ταξιδεύει, εκφράζει τη λύπη και τη χαρά μου, είναι η ψυχοθεραπεία μου. Είναι επίσης η καθημερινότητά μου. Περνάω το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μου τραγουδώντας, παίζοντας, γράφοντας μουσική, και ασχολούμενη με τη μουσική σχολή της οποίας είμαι συνιδιοκτήτρια. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική και τραγούδι»

Νομίζω ότι ερμηνεύετε ξένο στίχο μόνο, γιατί το κάνετε αυτό;

«Όπως προανέφερα, στο παρελθόν έχω τραγουδήσει και Ελληνικά τραγούδια, όλα αυτά όμως όταν ήμουν ακόμη σε μικρότερη ηλικία και έψαχνα να βρω το στυλ μου. Η φυσική εξέλιξη της φωνής μου με πήγε σε άλλα μονοπάτια, και από ένα σημείο και μετά αυτή η στροφή έγινε συνειδητά. Ο ξένος στίχος είναι συνυφασμένος με τα είδη της μουσικής που ασχολούμαι, και αυτά είναι κατά βάση soul, funk, pop και jazz. Δεν υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο σε αυτά τα είδη και δεν μου άρεσε η ιδέα να τραγουδήσω ξένη μουσική με Ελληνικό στίχο, αυτά τα δύο μου φαίνονται ασύμβατα. Οι σπουδές μου στην Αγγλική φιλολογία με βοήθησαν στο να μπορώ να εκφραστώ εύκολα στα Αγγλικά, κι’ αυτός ήταν άλλος ένας λόγος που στράφηκα στο ξένο ρεπερτόριο. Ήταν κατά κάποιο τρόπο η φυσική συνέχεια των πραγμάτων.»

Ποιο είναι το πρόγραμμα των εμφανίσεών σας (όσον αφορά τα είδη της μουσικής);

«Προσωπικά, θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως soul τραγουδίστρια κατά βάση. Μοιραία, τα είδη της μουσικής που θα ακούσει κάποιος στα live μου σχετίζονται με αυτό: soul, funk και pop παιγμένα με jazz ύφος και στοιχεία. Εκτός από τα δικά μου τραγούδια (τα οποία φυσικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος), πολλές φορές εγώ και οι συνεργάτες μου «πειράζουμε» και κάνουμε διασκευές σε πολύ γνωστά τραγούδια, γιατί και αυτό εμπεριέχει δημιουργία και εκφραστικότητα. Μου αρέσει που το πρόγραμμα έχει πολυσυλλεκτικότητα και αποτελείται από τα δικά μου τραγούδια «μπλεγμένα» με πειραγμένες διασκευές και κάποιες επανεκτελέσεις πολύ γνωστών τραγουδιών από όλα τα είδη της μουσικής. Αρέσει επίσης πολύ και στον κόσμο, γιατί ξεφεύγει από τα δεδομένα μιας τυπικής εμφάνισης και είναι κάτι διαφορετικό»

Όταν κλείνετε τα μάτια σας ποια είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζεται μπροστά σας και φυσικά ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που ακούσατε και δεν έχετε ξεχάσει;

«Συνήθως όταν τραγουδάω και κλείνω τα μάτια μου ποτέ δεν βλέπω την ίδια εικόνα, το μυαλό μου τρέχει κάθε φορά σε αναμνήσεις του παρελθόντος και σε αγαπημένα πρόσωπα. Βέβαια δεν λείπουν και οι φορές που με απασχολεί κάτι, επομένως και το μυαλό μου τρέχει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θυμάμαι ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που άκουσα, αλλά ένα από τα τραγούδια που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία είναι το Scarborough Fair, στην εκτέλεση των Simon & Garfunkel. Μου είχαν κάνει εντύπωση οι απίστευτές αρμονίες στα φωνητικά τους, με είχε μαγέψει αυτή η μελωδία. Αργότερα, στη εφηβεία, θυμάμαι να βάζω το δίσκο στο πικ-απ και να ακούω το δίσκο μόνη μου μελετώντας για το σχολείο.»

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

«Για το επόμενο χρονικό διάστημα τα σχέδια μου περιλαμβάνουν την προώθηση του καινούργιου μου single Move Over που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από την InsideOut Music Web Promotion σε όλη την Ελλάδα με πολλές live εμφανίσεις . Επίσης, ήδη συζητώ για καινούργιο single ή δίσκο για τον ερχόμενο χειμώνα και για συνεργασίες με διάφορους χώρους για το καλοκαίρι.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.