Fed Cup: Σε συγκλονιστικό αγώνα η Εθνική γυναικών πήρε την άνοδο

Η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ήταν συγκλονιστικές στο διπλό της αναμέτρησης με το

Η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ήταν συγκλονιστικές στο διπλό της αναμέτρησης με το Λουξεμβούργο, κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με 3-6, 6-2, 6-4 και να κάνουν το 2-1 στο ματς πλέι-οφ του 2ου γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup στο τένις, που διεξάγεται στο Τατόι, και μαζί να πάρουν και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ήττα, καθώς στον πρώτο αγώνα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε 3-6, 6-3, 4-6 από την 17χρονη Ελεονόρα Μολινάρο, νο 450.

Ασυγκράτητη στην συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της Μάντι Μινέλα (νο 299), την οποία νίκησε 6-0, 6-1 μέσα σε 52 λεπτά. Έτσι η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1.

Ακριβώς αυτές οι τέσσερις τενίστριες αγωνίστηκαν και στο διπλό. Το 1ο σετ πήγε στο 3-3, όμως στην συνέχεια οι Μινέλα, Μολινάρο ήταν καλύτερες και νίκησαν 6-3. Στο 2ο σετ το ελληνικό δίδυμο ήταν εξαιρετικό, έκανε το 5-2 και πήρε το σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο 3-3, οι Μινέλα, Μολινάρο έκαναν το 4-3, όμως στη συνέχεια οι Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου έδωσαν ό,τι είχαν μέσα στο ματς και πήραν το σετ με 6-4 και τον αγώνα σε 1:39 λεπτά.

Ο κόσμος αποθέωσε την ελληνική ομάδα και οι Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου, μαζί με την Ελένη Κορδολαίμη, την Εμμανουέλα Αντωνάκη και τον αρχηγό Τάσο Μπαβέλα πανηγύρισαν την μεγάλη επιτυχία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.