Προκαλεί ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων

Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων - ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 - Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yenicag».

Οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων – ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 – Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeniçağ».

Η συνέντευξη ήταν για την επέτειο, την κρίση των Ιμίων αλλά και για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Ο Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και συχνά εκφράζεται με προκλητικό τρόπο κατά της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του πρώην κομάντο – ο οποίος στην Τουρκία αποκαλείται «ήρωας» των Ιμίων – έγιναν την Κυριακή στην Αλικαρνασό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο Τουρκσέν – σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας – ανέφερε πως η χώρα μας δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».

Μάλιστα ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους – ακόμη και στην Τουρκία – θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο». Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε «πατρίδα». Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας». Είπε ακόμη πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δηλαδή την κρίση των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και γι’ αυτό πρόσθεσε η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά γι’ αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.