Μητσοτάκης: Μη χρήσιμη η χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη Μέρκελ

Ως μη χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ως μη χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι η απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίουνα αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο «δεν ήταν χρήσιμη», και σημείωσε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην πΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, με δεδομένο ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία.

Προσέθεσε πως η αναζωπύρωση των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στη χώρα μας και αυτό ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.