Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης για τους «8»

Επαφές μείζονος ενδιαφεροντος με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Μπιλάλ Ουτσάρ, θα εχει ο υπουργος Δικαιοσυνης κ. Σταύρος Κοντονης. Με το θέμα των οκτώ - κρατουμένων - Τούρκων αξιωματικών "ανοικτό", και σαφως ψηλά στην πολιτική ατζέντα, οι συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου με την τουρκική αντιπροσωπεία προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία.

Επαφές μείζονος ενδιαφεροντος με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Μπιλάλ Ουτσάρ, θα εχει ο υπουργος Δικαιοσυνης κ. Σταύρος Κοντονης.

Με το θέμα των οκτώ – κρατουμένων – Τούρκων αξιωματικών «ανοικτό», και σαφως ψηλά στην πολιτική ατζέντα, οι συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου με την τουρκική αντιπροσωπεία προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία.

Η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσυνης, με επικεφαλής τον κ. Ουτσάρ, έφθασε τη Δευτέρα, στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου την υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του ελληνικού υπουργείου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου, ενώ αμεσως μετα ο κ. Κοντονής θα συνομιλήσει με τον Τούρκο υφυπουργό.

Η επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας ανασύρει το σενάριο που ο ίδιος ο κ. Κοντονής είχε δημοσιοποιήσει, περί δίκης των οκτώ αξιωματικών στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατυπωθεί σχετικό αίτημα από την κυβέρνηση της γείτονος.

Ο υπουργός είχε πει χαρακτηριστικά τότε: «Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι οι οκτώ πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα. Το θέμα της έκδοσης έχει λήξει δια παντός. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι επαναφέρουν το θέμα. η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.