Βίτσας για τουρκικές προκλήσεις: Έχουμε σενάρια για τα πάντα…

«Έχουμε σενάρια για τα πάντα. Δεν ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο, αλλά είμαστε και προετοιμασμένοι. Για μας κόκκινη γραμμή είναι η εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Το ότι το λέει κάποιος, δεν σημαίνει πως υπάρχουν»

«Λειτουργούμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Γιατί γίνεται αυτό; Θα το συνέδεα με εσωτερικές διεργασίες στην Τουρκία,. Κανένα λόγο σαν χώρα να βοηθήσουμε μία τεχνητή ένταση, αλλά όχι να παίρνουμε και τα πράγματα ελαφρά» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Έχουμε σενάρια για τα πάντα. Δεν ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο, αλλά είμαστε και προετοιμασμένοι. Για μας κόκκινη γραμμή είναι η εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Το ότι το λέει κάποιος, δεν σημαίνει πως υπάρχουν» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

«Μόνο κάποιος κουτός θα πίστευε πως ο ελληνικός στρατός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Με τα σύγχρονα μέσα όλοι παρακολουθούμε όλους» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν πρέπει το προσφυγικό ως όπλο. Διότι δεν είναι πλέον ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά προκλητική ενέργεια».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.