Δεν είναι ο Πολύδωρας…

Η επιλογή του «στρατηγού ανέμου» Πολύδωρα καταδεικνύει απλά και ψυχρά το ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος. Λανθασμένες επιλογές για λάθος λόγους.

Η επιλογή του «στρατηγού ανέμου» Πολύδωρα καταδεικνύει απλά και ψυχρά το ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος. Λανθασμένες επιλογές για λάθος λόγους.

Τι πιο απλό από την ακύρωση του αντισυνταγματικού νόμου Παππά και στην συνέχεια μια ουσιαστική διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα; Να τελειώσει επιτέλους το ανούσιο κυνήγι μαγισσών και, επιτέλους, να ασχοληθεί η Κυβέρνηση με τα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα της χώρας.

Για μια ακόμη φορά, το Μέγαρο Μαξίμου απογοητεύει τους πολίτες που ψηφίσαν ώστε «να τελειώσουν με το παλαιό».Τι μπορεί να προσφέρει στον δημόσιο βίο ένας πολιτικός που την μια ημέρα εξουσίας του διόρισε την κόρη του στο Δημόσιο; Τι μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος ο οποίος (ενδεχομένως δικαίως) εκφράζοντας την πίκρα του προς την παράταξη του, συμμαχεί με παρηκμασμένα υπολείμματα του πολιτικού συστήματος;

Το πάρτι του Σαββατοκύριακου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έγινε για να θυμίσει τις παλαιότερες κωμικές εξάρσεις και δηλώσεις των στελεχών του Συριζα – άλλωστε παρόμοιο ήταν και το πάρτι για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έγινε, ώστε να επιβεβαιωθεί ο αυτοσαρκασμός των εκατοντάδων χιλιάδων έντιμων φορολογούμενων πολιτών που προσπαθούν σκληρά, και παρά τα εμπόδια που τους θέτει η (εκάστοτε) Κυβέρνηση, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δυστυχώς ο διορισμός των ικανών και άξιων αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα για τα δημόσια οφίκια.

Άξιοι συμπολίτες μας υπάρχουν αλλά δεν επιλέγονται. Το γιατί επιδέχεται αρκετές ερμηνείες. Ίσως, διότι ο έτερος συγκυβερνήτης θέλει να επιδείξει έναν «καραμανλισμό» που ουδόλως χρησιμεύει καθόσον οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στην καλύτερη περίπτωση τον λυπούνται. Ίσως κάποιοι επιζητούν ανθρώπους που λόγω της ευγνωμοσύνης για την θέση που λαμβάνουν, θα συμβαδίζουν με τις επιθυμίες τους. Ίσως πάλι το Μέγαρο Μάξιμου επιθυμεί την πόλωση και όχι την λύση.

Η πικρή διαπίστωση των πολιτών, και που επιβεβαιώνεται από την επιλογή Πολύδωρα, είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να επιλύσει προβλήματα και να δημιουργήσει αλλά μόνο πως θα αντιπολιτευθεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση! Την ίδια διαπίστωση έχουν και οι ξένες αγορές και εξ ου η έλλειψη επενδύσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.